Novi Sad

Tamburaši za doček Nove godine u Sremskim Karlovcima, novac od prodaje vina siromašnoj deci

Sremski Karlovci će uz zvuke tambure dočekati 2020. godine. Tamburaški sastavi “Opus” i “Balkan ekspres” nastupiće za doček Nove godine na Trgu Branka Radičevića u Sremskim Karlovcima.

Program se organizuje u saradnji s Opštinom Sremski Karlovci i velikim brojem vinarija iz Sremskih Karlovaca, koje za potrebe dočeka doniraju neophodne količine vina vrhunskog kvaliteta.

Ceo novogodišnji program imaće i humanitarni karakter. Sav prihod od prodaje kuvanog vina biće usmeren u humanitarne svrhe – za pomoć deci iz siromašnih porodica.

Cena čaše vina nije definisana, već će svaki posetilac donirati iznos po ličnom izboru. Pomoć će biti uručena posle 1. januara, kada će biti saopšten i iznos prikuoljenih sredstava, prenosi 021.

“Sremski Karlovci su razvoj turizma, razvoj vinarstva vinogradarstva, voćarstva i zdrave hrane pozicionirali kao najvažnije strateške pravce svog razvoja. Zato i doček Nove godine predstavlja važan segment u promociji naših turističkih potencijala. Prilikom definisanja programskog okvira proslave Nove godine, mi smo vodili računa o interesima naših sugrađana i turista, koji će u novogodišnjoj noći doći u naše Sremske Karlovce. Uvereni smo da spoj tamburaške muzike i vina predstavlja najbolju vezu s viševekovnom vinogradarskom i vinarskom tradicijom, s Brankom Radičevićem, Stražilovom, Crnjanskim, Fruškom gorom”, kaže direktor Turističke organizacije Sremskih Karlovaca Dejan Manojlović.

Program počinje u 21 čas, a završava se u 00:40 časa posle ponoći.

Novi Sad: Bajaga, Artan Lili i Mahmut Orhan na Trgu za doček Nove godine 2020.

715 Shares
715 Shares
Share via
Copy link