Magazin

Svako Minjino hvatanje nožice uz osmeh veće je od tih pišljivih 2 miliona dolara (FOTO)

Devojčica Minja Matić (1), koja je na lečenju u Americi, danas je obradovala Srbiju slikama iz bolnice na kojima ručicama hvata stopala.

Malena Minja boluje od spinalne atrofije tipa 1 i trenutno se nalazi u bolnici u Los Anđelesu.

Na društvenim mrežama objavljene su njene fotografije na kojima ručicama hvata stopala podignuta u vazduh.

Minja do skoro nije mogla sama da uzme lopticu u ruke i disala je veštački, ali sad može da izvede ono što je delovalo nestvarno – da ležeći na leđima bez problema dodiruje svoje nožice.

– Drugari, vidite šta ja umem – napisano je ispod njenih fotografija.

Drugari, vidite šta ja umem 🍀💚

Posted by Za Minjinu šansu on Saturday, March 20, 2021

Ovo nije prvi Minjin uspeh. Početkom meseca na fejsbuk stranici “Za Minjnu šansu” objavljen je snimak na kom mala Minja samostalno sedi i igra se.

Malena Minja stigla je sa svojim roditeljima krajem januara u SAD, nakon što je utvrđeno da je spremna da tamo nastavi lečenje. U Los Anđelesu je primila “zolgensmu”, lek koji se uzima jednom u životu, a košta neverovatnih 2,1 milion dolara.

Podsetimo, pre godinu dana Minja je na svet došla potpuno zdrava. Kako je ranije ispričala njena majka Živka Matić, posle tri meseca sreće i radosti saznali su bolnu istinu.

– Kada sam izašla iz bolnice, s Minjom je bilo sve u redu, ali, kako su dani prolazili, primećivali smo da se otežano pomera. Tri meseca nakon rođenja, Minja je prestala da pomera noge, glavu i ruke. Tada samo muž i ja shvatili da naše dete ima ozbiljan problem – rekla je Minjina majka ranije za “Blic”.

Još 9. decembra, posle nekoliko meseci intenzivne borbe humanih ljudi, prikupljeno je 2,4 miliona dolara za Minjin lek i lečenje u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi 24sedam.

Mala Minja stigla u Ameriku po šansu za izlečenje: Ni 2 miliona dolara nije mnogo za jedan srećan osmeh deteta

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

870 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
870 Shares
Copy link