Magazin

Supružnici monstrumi 2 godine držali doktora kao roba, mučili ga i otimali mu novac

jozef-doktor
Doktor Jozef/Printscreen

Više tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv vanbračnih supružnika Nebojše N. (46) iz Niša i medicinske sestre Dragane P. (34) iz Loćike kod Aleksinca jer su duže od dve godine, u cilju eksploatacije, držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa Jozefa G. U njoj su izneti najnoviji detalji mučkog maltretiranja doktora, koji bez njihove dozvole nije smeo da jede, ide u toalet, a neretko su ga terali da noć provede na ulici.

Oni su ga godinama primoravali da radi za njih i da ih izdržava, zbog čega je porodičnu kuću morao da napusti pre tri godine. Od tada pa do hapšenja njegovih mučitelja u martu ove godine živeo je na ulici, spavao po parkovima, dok je preko dana odlazio na privatnu kliniku gde radi kao hirurg. Sav novac koji bi zaradio uzimali su mu Dragana i Nebojša, uz stalno omalovažavanje, pretnje i batine.

Morao je da pozajmljuje novac od rodbine i prijatelja, kako bi zadovoljio potrebe Nebojše i Dragane. Sumnja se da je torturu trpeo mnogo duže od dve godine, ali je iz straha ćutao. Njegovi mučitelji „pali“ su nakon što je Nebojša pokušao da još jednog niškog lekara iskoristi na sličan način, ali je naišao na otpor, te je tada sve prijavljeno policiji.

Supružnici su mu ograničavali slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima. Tokom dana je radio na privatnoj klinici, a svoje mučitelje, koji su posedovali njegovu platnu karticu, uredno je obaveštavao o broju pregledanih pacijenata. Kada bi završio s poslom, boravio je po hodnicima zgrada, parkovima ili u automobilu koji su okrivljeni koristili, a koji je iznajmljivao i plaćao sam doktor.

Međutim, tu “pogodnost” mogao je koristi retko, onda kada bi Dragana ili Nebojša tokom noći to dozvoli, obraćajući mu se uvek na ponižavajuć i uvredljiv način. Sumnja se da je doktor torturu trpeo i mnogo duže od dve godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

– Ajde kuče dođi u kola, posle kasno, za 20 sekunde da si tu – jedna je od poruka koju je primio ugledni doktor od svojih mučitelja. Porukama su uglavnom prethodile molbe očajnog doktora da mu dozvole da se skloni u automobil onda kada fizički više ne bi mogao da izdrži napolju, na debelom minusu.

– Nešo pomaži, otvori malo, pretpostavljam da si se uspavao, a rekao si da ćeš mi otključati kola pa ti šaljem poruku, otključaj malo, molim te, ne mogu više – molio je doktor januara ove godine, a dozvolu je od svojih mučitelja morao da dobije čak i kada je hteo da nešto pojede ili da ode u toalet.

– Nešo imam veliku potrebu, ne mogu da izdržim više, molim te, daj da odem u piceriju da to rešim dok ima vremena; Nešo daj da nešto pojedem molim te – pisalo je, između ostalog, u SMS prepiskama, kako se može videti u optužnici.

Pokorno je izvršavao njihove naredbe, grejao je auto pre nego što oni siđu, morao je da ga izluftira ukoliko je u njemu spavao, da sakrije ćebe kako ljudima ne bi bio sumnjiv, da ide u nabavku, donesi namirnice itd…

Jedinu komunikaciju održavao je sa okrivljenima, ćerke i suprugu viđao je na po pola sata, a kada je na dan porodične slave, 20. januara pitao za dozolu da ode, dobio je niz pretnji.

– Ma kude be slave, on laže kao ciganin, sad će idem tamo da proverim, još ako ga navatam kroz prozor da nema niko da sedi ću ga utepam, će pošaljem vozilo da vidim gde sede.

Uvredama i pretnjama davali su mu instrukcije gde i kako da stoji na ulici da ne bi privlačio pažnju i kako bi se krio od policije.

– Jel tebi rečeno da držiš glavu uspravno, a ne da spuštaš glavu i da plašiš ljude koji tu prolaze, žena stoji 5 minuta, ne sme da prođe na tamo zbog tebe zato što stojiš tu kao neki debil, retard, bolesnik – napisala mu je okrivljena Dragana na šta je on odgovorio da se baš trudi, ali je zbog takvih odgovora dobijao još veće pretnje i batine.

– Trudiš se a, Neša je rekao da će da ti polomi kičmu, zašto nisi stao tamo gde te niko ne vidi, uvek pokušavaš da nas namestiš, a znaš da nećeš da uspeš. Rekao ti je Neša sledeći put kad ostaneš na neko osvetljeno mesto da će da izađe i sedamdeset puta da ti palicom polomi glavu – pretila je ona.

Vremenom je postajalo sve gore po doktora, a pretnje bivale nemilosrdne.

– Opet stresiraš Nešu? Ne staneš li, ti i tvoja porodica ste mrtvi ljudi. I one tvoje kravetine ćerke, glavu ću da im otkidam, kao na vrapca, ima da uzmem bombu i kad se skupe svi na ručak, bacim da svi odlete u vazduh, nemoj da se igraš sa mnom, nisam normalna kad je on u pitanju, znači mene me mnogo briga za sve, briga me za svoju decu, će me bude briga za tvoju, samo ga još jednom iznerviraj, zaklaću tebe i tvoju porodicu. Da li čitaš novine da za 100, 200 evra kolju? Ima da proda EKG aparat i da plati da ti i jednu i drugu ćerku izbuše – pretila je ova žena inače majke dvoje maloletne dece koju je napustila pre nekoliko godina dok je Neboša, takođe otac jednog maloletnog deteta, uputio pretnje rečima: – Da li shvata da ako bolujem od nečega da ću i jednu i drugu ćerku da mu izrešetam na vrata? I da me zatvore, ima ko će drugi da završi, a posle ću ćerke da mu silujem.

Supružnici iz pakla su konačno uhapšeni u martu ove godine, a na teret im se stavlja krivično delo trgovina ljudima jer su su u periodu od marta 2019. godine do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih, davao im sva mesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klici gde je angažovan kao lekar kardiolog, ali je neretko bio primoran i da dodatno pozajmljuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe.

Porodici je bilo čudno njegovo ponašanje, stalno je pozajmljivao novac od koga god je stigao, a zašto je sve to trpeo, nikome nije jasno. Njegove kolege već su i ranije prijavljivale da on ima problem sa Nebojšom N. kojeg je stalno vodio sa sobom, ali je lekar verovatno iz straha stalno sve poricao. S vremenom su pretnje postajale sve gore, a očajni doktor više nije imao gde da nađe novac.

– Ja sam ti rekao da ne mogu da nađem ništa, kolji, ubij, radi šta znaš, ja ne mogu da nađem. Nemam više ništa, nemam, nemam, nemam – uzalud se očajnički pravdao.

Kada su mu jednom prilikom pronašli novac koji im nije prijavio, Nebojša ga je pretukao i zapretio mu, a torturu je snimio svojim mobilnim telefonom.

– Šta jao, gde su pare, pričaj dok te nisam umrtvio, brojim do deset. Ko ti je rekao da uzmeš pare, a da mi ne kažeš? Što me teraš da te unakazim, bre, budalo jedna – govorio je dok je oštećeni jaukao i molio ga da prestane, što se utvrđuje iz Nebojšinog audio-snimka od 20. aprila 2019, u koji je tužilaštvo imalo uvid.

Iste godine sačinio je priznanicu da je oštećenom pozajmio novac u iznosu od 50.000 evra sa obavezom da mu novac vrati nekoliko meseci kasnije i overio je kod javnog beležnika, iako novac nije pozajmio, a onda je prodao njegov auto marke „audi“ za 2.000 evra, iako je znao da je to protivpravno.

Kada je ovaj bračni par uhapšen, ugledni lekar odbio je da priča o ovom slučaju, a u početku nije bilo ni sigurno da će učestvovati u krivičnom gonjenju.

– A šta se desilo? Reću ću sve tamo gde treba – rekao je on beogradskim medijima.

Sumnja sa da je u početku odbijao da govori na sudu iz straha od novih ucena, a možda i iz “ljubavi” prema nekom od njih dvoje.

– Oštećeni je toliko bio emotivno i psihički povređen da se čak sve vreme nakon što je oslobođen pitao šta će biti sa njegovim mučiteljem. Izgledalo je da više brine za njega nego za sebe – kažu izvori.

Nakon torture koju je preživeo vratio se u porodičnu kuću.

Izvor: 24sedam

Ispovest doktorke: Kako me je pokrala žena-patka?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

118 Shares
118 Shares
Share via
Copy link