Magazin Novi Sad

Superheroji u društvu medicinara na novom novosadskom muralu

superheroji mural
Foto: 021.rs

Na uglu Dositejeve i Kisačke ulice u Novom Sadu danas je osvanuo novi mural, koji prikazuje čuvene superheroje iz Marvelovog i DC sveta i medicinskog radnika, koji zauzima centralnu poziciju.

Ovim muralom, Novi Sad se pridružio nizu gradova u svetu koji su se na sličan način zahvalili i odali priznanje lekarima, tehničarima, medicinskim sestrama i svim drugim radnicima u zdravstvenim ustanovama koji se već mesecima bore protiv virusa korona.

Mural je nacrtao umetnik Uroš Trbojev koji je za 021.rs naveo da su idejni tvorci i finansijeri želeli da ostanu anonimni.

“Osobe koje su odlučile da budu anonimne su me kontaktirale nedavno i izložile mi šta žele da se nacrta. Platile su materijal, obezbedile dozvole. Zajedno sa kolegom sam tri dana crtao i evo sada je sve gotovo, dok će pored biti još jedan mural posvećen Novom Sadu”, kaže Trbojev.

On je ispričao i da mu je drago što je mogao da bude učesnik u pravljenju ovog murala kojim se iskazuje poštovanje zdrastvenim radnicima.

Trbojev je dodao i da se nada da će se sugrađanima dopasti ovo delo, kao i da će biti sačuvan.

Benksi se na svoj način zahvalio medicinarima i apsolutno poentirao (FOTO)

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Hoce neko oduzeti ovom netalentovanom klincu sprejeve. Najmediokritetskija, najkicerastija i najnebitnija tema, superheroja unakazava fasade. Potpuno irelevantna, vidjena i pre svega estetski nekvalitenta. Zabraniti mu da se ovim bavi pod hitno. Ono sto je uradio i sa kosarkasima i sa Balasevicem je nedopustivo.

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link