Magazin

Benksi se na svoj način zahvalio medicinarima i apsolutno poentirao (FOTO)

Čuveni britanski ulični umetnik Benksi na svoj način se zahvalio svim medicinskim radnicima koji se još uvek herojski bore sa pandemijom koronavirusa.

Benksijev crtež prikazuje dečaka, koji je svoje igračke akcionih heroja zamenio novim idolom – lutkom medicinske sestre.

Poput Supermena i sestra ima ispruženu ruku, plašt i nosi masku za lice, kapu i kecelju sa znakom crvenog krsta, što je jedini element u boji na crno-belom platnu.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Prema BBC-iju, umetnik je uz platno ostavio poruku bolnici u kojoj piše “Hvala na svemu što činite. Nadam se da će malo razvedriti prostor, iako je crno-belo.”

Platno veličine kvadratnog metra “Prekretnica” ostaće u u opštoj bolnici Sauthempton do jeseni i potom će biti ponuđeno na aukciji, a novac će biti uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju, piše 021.

Direktorka bolnice Pola Hed rekla je da su svi u bolnici zahvalni na platnu.

Ovaj umetnik postao je slavan nakon serije provokativnih grafita širom Engleske koji se često bave kritikom društva. do jeseni i potom će biti ponuđeno na aukciji, a novac će biti uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju.

Benskijeva supruga ni malo nije oduševljena njegovim radom od kuće (FOTO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
115 Shares
115 Shares
Share via
Copy link