Kolumne

Ugljanin da nam hitno javi gde ima da se kupi jeftino meso krave lezbejke

sulejman ugljanin

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin postao je hit na društvenim mrežama nakon što je na jednoj konferenciji za novinare uporedio istopolne brakove sa stokom koja je zastranila i klanicom. Tačnije potanko je objasnio da stvari stoje ovako:

Dugo smo radili ovaj program sa svim ciljnim grupama i niko do sada nije pokazao interesovanje za pitanje istopolnih zajednica. Čuli smo samo od jednog stočara da kada krava krene na kravu, bik na bika on njih odmah po jeftinijoj ceni proda mesarama za meso jer ih na pijaci niko kupiti neće.

Ugljaninu se ovakav način rešavanja izgleda vrlo dopao jer je na kraju zaključio:

Mislim da je taj stočar našao pravu formulu za pitanje istopolnih brakova.

Mene zanima gde ima da se kupi meso krave lezbijke jer zaista nemam ništa protiv da ga jedem, uz to je jeftinije, pa ako Ugljanin ima kontakt tog stočara, neka mi slobodno javi.

Pa ću onda da mu direktno, ne ovako, kažem da je vrlo nenormalan, i da su oni oko njega koji slušaju mirno njegovo debilno izlaganje pred novinarima takođe u sličnoj razini.

Da li ovo treba da shvatimo kao poziv Ugljanina pripadnicima LGBT populacije da se usmere ka klanicama, jer su škart, jer im meso ne valja, jer su kvarni, nedovoljno vredni, jer ih niko neće takve pogledati, jer su ispod prosečne cene? Mi zaziremo od istopolnih brakova kao od kolere, pa ih se treba rešiti po “kratkom postupku” u klanicama.

Možda ću nekom pokrenuti sadističku crtu ali posle svega što sam videla i doživela za skoro 42 godine moja parola je “Vodite ljubav, a ne rat”, mašem kao mis sveta sa bine, brišem suze dok nameštam lentu preko grudi i u neverici poručujem: Mir u svetu! Mir u svetu! Ili u ovoj situaciji da karikiram: Pustite kravu na kravu, nek se vole.

Ratovi, bombardovanje, ratovi, inflacije, ratovi, krv, leševi, izbeglice… dajte nam sjašite sa kičme pozivanjem na klanice, na rešavanje različitosti klanicama. Mučno je, nenormalno je, plaši… više od istopolnih brakova.

Imam muža, dete, sve okej, nisam za klanicu i prodaju mog mesa po jeftinijoj ceni, ali zaista ne mogu da shvatim da neko mrzi nekog jer taj neko hoće u brak sa istim polom. Ne mogu da razumem da ti je ta informacija dovoljna da odeš da nekog tučeš, da ga presrećeš i tučeš, lomiš kosti pre mesare. Ko je tu za društvo pogubniji?

Ko je pogubniji? Sulejman Ugljanin sa ovakvim poređenjem ili krava koja voli drugu kravu ili ja koja volim sve ljude dobre duše, nezavisno od toga s kim hoće u brak?

Bavimo se psihološkim razvojem deteta sa dve mame ili dve tate, a od rođene dece neretko pravimo sadiste spremne da drugara zbog velike dipotrije prebiju skoro na mrtvo. Kad se jedno napada, moraš da budeš bolji, a ne alkoholičar koji pred petogodišnjim detetom udara maminu glavu o zid do onesvešćivanja ili budala koja zbog ljubomore ubije ženu pred decom pa sebe, pa oni ostanu na milost ili nemilost Centru za socijalni rad da ih stavi u hraniteljsku porodicu.

Niko ne spori da dve tate ne mogu da se tuku, ili dve mame ubiju zbog ljubomore ali nikada do sada nisam čula da se podržavaju dve sasvim normalne tate ili dve sasvim normalne mame ili je to možda zbog toga što se na njih u startu gleda kao na “meso po jeftinijoj ceni”.

Šta radiš kada tvom detetu iščaše vilicu jer su joj šiške „raspad sistema“ – platiš 23.000!

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

150 Shares
150 Shares
Share via
Copy link