Američka softverska kompanija „Adob sistems“ kreirala je aplikaciju za pametne telefone koja pomoću veštačke inteligencije drastično ulepšava fotografije autoportrete, poznatije kao selfije, prenosi „Indipendent“.

dnevni horoskop mart selfi

„Adob sistems“ je objavio kratak video-zapis koji prikazuje na koji način se koristi nova aplikacija, sa mnoštvom naprednih alata za uređivanje. Osim brojnih efekata i filtera, aplikacija ima i opciju „likvifaj“ nakon koje slika deluje da je snimljena iz drugog i boljeg ugla.

Takođe, jedna od funkcija je i promena svetla uz čije prelamanje se menja oblik i izgled lica. Promene koje se mogu postići su fascinantne.

Istraživači iz „Adob sistemsa“ i Univerziteta „Kornel” tu aplikaciju zasad nazivaju „Dip foto stajl transfer“ (Deep Photo Style Transfer), iako još nije predloženo zvanično ime.

„Dobar portret zahteva pravu perspektivu, opremu i stručno uređivanje. Međutim, kada iskoristite moć našeg programa veštačke inteligencije, uvek možete da napravite dobar selfi vašim telefonom“, otkrivaju iz tima „Adob krijejtiv klaud“, koji pruža softverske usluge.

Kombinacijom pravih efekata uz novu aplikaciju, svi korisnici pametnih telefona će selfije koji im se ne sviđaju jednostavno moći da pretvore u privlačnije fotografije.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here