Beograd Magazin

Lajk vredniji od života: Momak koji se popeo na stub Mosta na Adi, sada mlati nogama sa vrha Kule Beograd (VIDEO)

Kula beograd klinac
Foto: Screenshot / Twitter / alexbelgrade

Mlađe generacije gotovo da i ne poznaju život i komunikaciju bez interneta i društvenih mreža, na kojima ispoljavaju svoju kreativnost i dele jedinstvene fotografije i video zapise sa svojim pratiocima, u zamenu za klik i lajk, čime im raste popularnost među ekipom, a ponekad i bankovni konto.

Često sami sebe dovode u rizične situacije kako bi napravili dobar snimak ili atraktivan selfi, a brojni su, nažalost, “petlju”, ludost i želju za dokazivanjem platili svojim životima.

Mlataranje nogama sa vrha Kule Beograd

Početkom januara, na društvenim mrežama je osvanuo snimak dvojice mladića koji su se popeli na vrh stuba Mosta na Adi od kog podilaze žmarci i koji je uzburkao srpsku javnost, a čini se da se jedan od aktera specijalizovao za ovakve vratolomije, pošto je sada izazivao sudbinu na vrhu Kule Beograd.

Snimak, koji je momak sa očiglednim viškom adrenalina napravio na vrhu najviše beogradske zgrade, ponovo je osvanuo na Tviteru i za kratko vreme pokupio veliki broj pregleda, ali neizbežno je postaviti pitanje – gde je kraj ljudskoj gluposti i da li je taj prokleti lajk zaista vredan rizikovanja života?!?

Naime, ovog puta momak se prošetao uskom gredom na vrhu zgrade, a zatim i samim staklenim rubom, na koji je na kraju seo i mlatarao nogama po vazduhu sa vrtoglave visine od 168 metara!

Dok je ponovo prkosio sili gravitacije i eventualnim jakim naletima vetra, koji bi ga mogli oduvati u milisekundi, očito mu je bilo važnije da napravi fantastične snimke od sopstvenog života, a svi znamo da od igračke lako nastane – plačka.

Naravno, osim što rizikuje sopstveni život, neophodno je postaviti pitanje odgovornosti – kakav primer daje ostalim klincima koji “gutaju” ovakve sadržaje i da li će se neki slični suludi “čelendž” pretvoriti u tragediju.

“Život vredi više od 20 lajkova”

Da su se većini auditorijuma koji je pogledao ovaj video zapis pošteno oznojili dlanovi i da su ih preplavili trnci, svedoče i komentari na društvenim mrežama, a iako su neki autorovu hrabrost pohvalili, većina je ovu ludost – osudila.

“Dlanovi mi se znoje dok ovo gledam”, “Svaka čast na ‘petlji’, ali nemoj buraz. Nije pametno”, “Očigledno te roditelji nisu tukli kada je trebalo”, “Ko je ovo, ima mu*a do prizemlja kulčine…”,”Stomak me zaboleo batice, evo sedim u prizemlju, noge mi se odsekle”, “Čega se pametan stidi, budala se ponosi.”

“To uopšte veze nema sa strahom ili petljom. Ocigledno dečko petlju ima. Radi se samo o jednom pogrešnom koraku, da odjednom dune neki jači vetar. Hvala bogu, to se nije desilo”, “Sad bar deset klinaca mašta da urade ovo. Treba rutere za internet gađati zoljama gde god ih vidiš”, “Hajde da si profesionalni kaskader. Ali ovo je potpuni idiotizam”.

Evo ga opet onaj kreten što se penje i rizikuje svoj život… Ko štiti ovog momka!? Ko mu dozvoljava sve ovo i daje loš primer deci koja nisu izgrađena moždano kao i on”, “Nauči da čitaš knjige, popni se peške na Kosmaj, upiši se na kurs aikida, ne žderi bureke i hamburgere od kojih imaš stomačinu sa 20 godina. Get a life, a ne ova s*anja”.

“Reći ću samo ZAŠTO?! Kao osamnaestogodišnjak sam se slično glupirao, dok jednom zamalo nismo drugar i ja poginuli. Od onda imam takav strah od visine da ne smem ni na stolicu da se popnem. Život vredi više od 20 lajkova!”, pisali su naši sugrađani na Tviteru.

Kresoje i Miloš otkrivaju kako su se popeli na vrh Mosta na Adi i sledili nam krv u žilama

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
121 Shares
121 Shares
Share via
Copy link