Magazin

Stefanović: Dijana bila u vezi sa kriminalcem i vođom Partizanovih navijača (VIDEO)

nebojsa-stefanovic-i-dijana-hrkalovic_850x
Foto: N1

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Dijana Hrkalović iznela bujicu laži o njemu, tvrdeći da je ona bila na odmoru u Izraelu sa jednim od pripadnika kavačkog klana, koji je i vođa navijača FK Partizan sa Karaburme.

Stefanović je u video izjavi, koju je Ministarstvo odbrane prosledilo medijima jer nisu mogli da postave na Jutjub kanal, najpre rekao da više od godinu dana odgovara na „svaku laž“ koja se pojavi u javnosti u vezi s njim, ali i kao udar na državu.

– Ali sam se danas pre svega obratio vama jer želim da raskrinkam svaku laž koja je u poslednjem periodu izgovorena na moj račun i koju akteri tih mafijaško-medijskih hobotnica ne mogu konzistentno da izgovore – naveo je Stefanović.

Podsetimo, Hrkalović, koja se dovodi u vezu sa kriminalnim grupama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavila je da ju je Stefanović, koji je tada bio ministar policije a ona državna sekretarka, psihički maltretirao i da je vreme da preuzme odgovornost za dela za koja nju tereti Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Prema njenim rečima, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio je lično Nebojša Stefanović.

On je u izjavi javnosti naveo da ne želi da njegovo ime niko provlači kroz blato i da ga dovode u vezu sa kriminalcima i sa bilo kakvim krivičnim delima.

– Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo. A pogotovo nisam zaverenik protiv predsednika Vučića, čoveka koga podržavam preko 20 godina – rekao je Stefanović.

Naveo je da je jedan od aktera advokat okrivljenih koji se pojavljuje u procesima i televizijskim emisijama i koji je jedan od onih koji orkestriraju kampanju protiv onih koji se suprostavaljaju njegovim biznis interesima, te da se radi o Vladimiru Đukanoviću.

Stefanović je rekao da Đukanović vrši ogroman uticaj na državne institucije, da je istupao javno govoreći protiv onog što je govorio predsednik Vučić.

– Đukanović u televizijske emisije dolazi kao politički funkcioner koji to vreme koristi da bi branio svoje biznis interese. Naravno, njegov pritisak je veći jer direktno utiče na izbor sudija i vrši pritisak na sudstvo – rekao je Stefanović, tvrdeći da kad Đukanović kaže da ste krivi vi ste krivi, i obrnuto.

Što se tiče Hrkalović, Stefanović je izjavio da je ona iznela bujicu laži o njemu, kao i da je menjala svoj stav kako je njoj odgovaralo.

– Krucijalna stvar u postupku koji se vodi protiv Hrkalović je predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka, u tim porukama se on dopisuje sa jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović – naveo je Stefanović i zatražio od suda da objavi sve te poruke.

Ministar odbrane je dodao da je potpuno jasno da je Hrkalović imala uvid u sve poruke, koje je dobila od Dejana Milenkovića.

– Kada je videla da se njen intimni prijatelj dopisuje sa Belivukom i da se pominje njeno ime, shvatila je da to neće dostaviti tužiocu. Potpuna je laž da je to dostavila meni – naveo je Stefanović, navodeći da joj se na odmoru u Izraelu pridružio jedan od pripadnika kavačkog klana, vođa navijača FK Partizan sa Karaburme, koji je tada bio s njom u intimnim odnosima.

Nisam mogao da dozvolim da takva osoba nastavi da radi u MUP-u, rekao je Stefanović, dodajući da je morala da podnese ostavku.

On je rekao i to da nikada nije imao niti je koristio skaj telefon.

Dodao je i da je važno da nadležni organi saznaju ko se krije iza kodnog imena „Šerif“, odnosno ko je lice koje opisuje zaštićeni svedok Bojan Hrvatin protiv Belivukove grupe.

– Može se desiti da je to isti onaj Papić koji je 24. decembra 2020. godine išao u bunker kod Belivuka da mu nosi informacije da se sprema policijska akcija protiv njega. Vrlo važno je zbog sumnje da je to suvlasnik portala Objektiv Aleksandar Papić i vrlo je važno da istraga pokaže kakve su bile veze Objektiva, Papića sa klanom Belivuka – naveo je Stefanović.

Upravo je Papić isplaćivao Vladimiru Đukanoviću mesečno 240.000 dinara, dodao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Objektiv, Papić i Đukanović sklapaju medijsku mašineriju i štite svoje biznis interese.

– Dijana Hrkalović besumučnim lažima pokušava da dobije milost ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu i da kasnije bude postavljena u državnom sistemu, što naravno ne može da se dogodi. Veoma je važno da pobedi istina i da u Srbiji vlada vladavina prava za koju se zalaže Predsednik Vučić i SNS – naveo je Stefanović.

On je pričao i o aferi Jovanjica, koju je pomenula Hrkalović u smislu da je Stefanović radio protiv brata Aleksandra Vučića.

Rekao je da je pominjanje Andreja Vučića bilo s ciljem da se nanese šteta predsedniku Vučiću i njegovoj porodici.

– Koji bi bio moj interes da naškodim predsednikovom bratu, šta bih ja mogao potencijalno da dobijem – upitao se Stefanović, pa dodao da je on prvi pokazao konkretne dokaze da ništa od toga što je Hrkalović rekla nije tačno.

– Nijednu stvar nisam učinio niti preduzimao sa ciljem da nanesem štetu predsedniku Vučiću i njegovoj porodici – rekao je Stefanović.

Izvor: Danas

Hrkalović napadom na Stefanovića skida odgovornost s Vučića?

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link