Magazin

Kovid parti na Staroj hirurgiji: Policija, pečeno prase i gajba piva

Snimak pacijenata koji se “lekara i obolelih” u vranjskoj Kovid bolnici u zgradi stare Hirurgije na društvenim mrežama pogledalo je preko 10 hiljada ljudi.

Pacijenti su ovim sarkastičnim kratkim snimkom želeli da prikažu odnos zdravstvenih radnika prema obolelima i kako su konstantnoj neizvesnosti ko je pozitivan, a ko ne.

Na snimku od 24. maja lepo se idi kako su pacijenti „okupirali“ ordinaciju i kako „leče“ – onaj koji glumi doktora kida latice cveta i magično „baje“: pozitivan, negativan, pozitivan, negativan…

Na žalost, prvi snimak sa društvenih mreža je loš a drugi snimak, koji poseduju Info Vranjske, tehnički je upotrebljiv, ali nije sa društvenih mreža, pa ga ne možemo objaviti.

Snimak u posedu Info Vranjskih svedoči da su pacijenti proveli dosta vremena „igrajući“ se u lekarskoj ambulanti, a simptomatično je da u njoj nema nema medicinskog osoblja.

Po ovoj “igri” pacijenata biće upamćena nedelja 24. maj uveče, i to po organizovanom slavlju, uz, priča se, pečeno prase i gajbu piva, galamu, povremeno pevanje, ali i međusobnom nadgornjavanje koje se moglo pretvoriti u tuču.

I to bi tako i prošlo da neko iz Ministartstva zdravlja nije kontaktirao direktorku zbog objavljenog snimka, koja je u pola noći napustila privatnu zabavu i došla da vidi o čemu se radi.

Na žalost, vesele i raspoložne pozitivne pacijente koji su bez simptoma nije uspeo da umiri glas direktorke, pa je o svemu obaveštena i policija.

U policiji nam je potvrđeno da im je prijavlјeno da pojedini pacijenti ne poštuju pravila reda ustanove i uznemiravaju ostale pacijente, sa njima je obavlјen razgovor i obavešteno je tužilaštvo .

U svakom slučaju, iz nekoliko izvora Info Vranjske saznaju da je pacijentima u više navrata dostavljan i alkohol i hrana.

Svi pacijenti na Staroj hirurgiji, na sreću, imaju ili lakšu kliničku sliku ili su bez simptoma bolesti, ali mahom mlađi ljudi, pa ih “željne života I provoda valja razumeti I opravdati njiovo ponašanje, izazvano mukom bolničke izolacije”.

Korona žurka u Bosni: Ministar, lekari, dekan i pevači slave rođendan šefu hirurgije

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
13 Shares
Share via
Copy link