Novi Sad

Šta nas očekuje ove jeseni u Novom Sadu

Novi Sad ovog leta obilovao je različitim kulturnim, muzičkim i turističkim manifestacijama. Brojni festivali i događaji će obeležiti i ovu jesen. Izabrali smo najveće događaje koji će obeležiti jesen pred nama.

Festival ulicnih svirača

Uz ovu, sve popularniju manifestaciju, ispratićemo leto na razigran i raspevan način. Sviranje i nastupanje po gradskim trgovima vrlo je popularna umetnost širom sveta, a Novi Sad, sa svojim baroknim centrom, više je nego pogodno mesto za ovakav međunarodni  festival. Ove godine, on slavi svoj 15. rođendan, pa ne sumnjamo da će program biti jedinstven.  U organizaciji Umetničke asocijacije „Inboks“, Festival uličnih svirača će biti održan od 3. do 5. septembra.

Novosadski strip vikend

strip, novi-sad, strip-vikend,

Već sledećeg vikenda (11. i 12. septembra), u SKCNS, biće organizovan 9. Novosadski strip vikend.  Osim izlaganja stripova iz Srbije i okolnih zemalja, predstavljanja autora i izdavača, tokom vikenda će biti organizovane radionice i škola stripa.

Festival meda

Od 18. do 20. septembra, oko 100 renomiranih pčelara iz Srbije i susednih država će izlagati i prodavati svoje proizvode u centru našeg grada. Festival meda ima i edukativan karakter, pa će u okviru manifestacije biti održane i tribine iz oblasti pčelarstva, zdrave ishrane, očuvanja životne sredine i dr.

Međunarodni sajmovi Lorist

Lorist, novosadski-sajam, medjunarodni-sajam, posetioci-sajma, hala-sajma

Već početkom narednog meseca, od 7. do 11. oktobra, Novi Sad postaje centar ekološke misli, lova, ribolova, šumarstva i hortikulture.  Međunarodni sajmovi „Lorist“ su tokom dugog niza godina izgradili kredibilitet ne samo kod nas, već i u svetu.

Novosadska jesen

U organizaciji Pokreta gorana iz Novog Sada, Novosadska jesen je tokom decenije postojanja izrasla u jednu od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u Srbiji. Od 20. do 24. oktobra biće upriličene izložbe cveća i sadnica, meda i zdravstveno bezbedne hrane, kao i izložba starih i umetničkih zanata. Pored izložbenog dela, manifestacija obuhvata i stručne tribine i radionice.

Novosadski jazz festival

dzez-u-novom-sadu, scena-snp, muzicari, kontrabas, bubanj, klavijature, festival,

Svojim visokim standardima, ovaj festival je osigurao svoje mesto na vrhu sličnih manifestacija u Evropi. Internacionialni karakter, veliki broj domaćih i svetskih džez muzičara, bogat propratni program i sve brojnija publika razlozi su zbog kojih biste trebali da posetite ovaj događaj u SNP-u 17. i 18. novembra.

Festival Zlatna tamburica

Na festivalu će biti predstavljene muzičke numere, koje su u konkurenciji za najlepše nove vojvođanske pesme. Zlatna tamburica neguje kulture naroda u Vojvodini još od 1987. godine. Ove godine održaće se krajem novembra meseca.

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

130 Shares
130 Shares
Share via
Copy link