Novi Sad

Nagradni konkurs za vizuelni identitet 20. Festivala uličnih svirača

Festival Uličnih svirača – Gradić fest slavi 20. rođendan i tom prilikom poziva sve zainteresovane grafičke dizajnere/ke i ostale kreativce iz Srbije, regiona i Evrope, da predlože vizuelni identitet jubilarnog 20. Festivala uličnih svirača koji će biti održan od 27. do 29. avgusta 2019. godine u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu.

Festival uličnih svirača – Gradić fest okuplja umetnike iz celog sveta – muzičare, plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.

Programi festivala se dešavaju na otvorenom, na nekoliko bina i punktova na ulicama starog baroknog Gradića Petrovaradinske tvrđave, gde svake godine, tokom tri dana festivala, nastupi više od 100 umetnika iz zemlje i inostranstva.

Program festivala čine muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, video projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru ali i radionice, konferencije, predavanja i organizovani obilasci.

O konceptu

Verujući da grad čine njegovi ljudi i da oni svojim kretanjem stvaraju prostore, i ove godine kroz festival nastavljamo inicijativu za oživljavanje Podgrađa Petrovaradinske tvrđave i njegove transformacije u pešačku zonu i turistički i umetnički kvart.

Za 20. rođendan festivala želimo da se osvrnemo i na njegov početak, na vreme kada je grad bio manji, kada nam nisu bile potrebne bine i kad su program festivala činili pretežno ulični muzičari i performeri.

Program 20. festivala će tako u velikoj meri oživeti i slaviti atmosferu njegovih ranijih godina.

Za potrebe konkursa potrebno je izraditi vizuelni identitet za celokupni 20. Festival uličnih svirača – Gradić fest.

Nagradni konkurs je otvoren za sve zainteresovane koji/e se bave dizajnom, a posebno se radujemo učešću mladih dizajnera. Pravo učešća imaju individualni/e autori/ke, grupa autora/ki ili agencije.

Za ostale informacije o pravu učešća, nagradama, žiriju, pravilima za učestvovanje na konkursu i rokovima posetite stranicu festivala.

Braća Daraboš – novosadski ulični svirači

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link