Magazin Srbija

Golišave fotografije, tajni kafanski razgovori i druge misterije slučaja Hrkalović

dijana-hrkalovic-3
Foto: Instagram/Dijana Hrkalović

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović iznela je juče (28. april) odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu i istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića. Hrkalovićeva kojoj se sudi za trgovinu uticajem na suđenju se izjašnjavala i o presretnutim razgovorima između advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića u kome se pominju njene intimne fotografije.

Međutim, zasad nije poznato ko je osoba koja je plasirala pomenute slike.

Hrkalović je na jučerašnjem suđenju, odgovarajući na pitanja suda, istakla da je obaveštena da se pominje u određenim razgovorima.

– Naizmenično su me Dejan Milenković i njegov zamenik Tomislav Radovanović obavestili da se pominjem u nekom razgovoru. Kako mi je rečeno, parafraziram, radi se o tome da su lice A i lice B komentarisali intimne fotografije na kojima sam, a koje je licu A pokazalo lice C – rekla je ona dodavši da je reč o fotografijama na kojima se samo ona nalazi.

Deo u kojima se pominju fotografije nalazi se u tački dva optužnog predloga protiv Hrkalović. Naime, u optužnici su citirani presretnuti razgovori između ubijenog advokata Miše Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića, kuma Luke Bojovića, a u kojima govore da se nekadašnje sekretarka MUP viđala s Darkom Elezom, osuđivanim kriminalcem.

“Milenković je Dijanu obavestio da se na audio i video materijalu nastalom u restoranu „Pica bar“ u Mutapovoj ulici u Beogradu, primenom posebnih dokaznih radnji prema Dragoslavu Miloradoviću iz Beograda, dana 17.05.2018., u razgovoru sa ubijenim advokatom Dragoslavom Ognjanovićem iz Beograda, nalazi i deo u kome Ognjanović govori Miloradoviću: “Da se Hrkalović sastaje sa Darkom Elezom”. U razgovoru se pominje “Velja i njena igranka, da je ostalo dva od sedam mesta, da je ona radila na tome a da sto advokata to nije moglo””, piše u optužnici, ali nije poznato na šta se aludira.

Pretpostavlja se da se govori o uhapšenom vođi navijača Veljku Belivuku, koji je poznatiji pod nadimkom Velja Nevolja.

Reč je o audio i video materijalu sačinjenom u pomenutog lokalu, a prema tvrdnjama tužilaštva, nekadašnja državna sekretarka MUP je naložila Milenkoviću da se uklone snimci na kojima pomenuti sagovornici (Ognjanović i Miloradović) govore o njoj u negativnom kontekstu. Oni tom prilikom komentarišu njeno navodno nedolično ponašanje intimne prirode, te da ona ima “psihoze” i da je “drži Slinavi”.

Radi se o uklonjenom materijalu od 39 minuta i 22 sekunde, a inače, Miloradović, koji je likvidiran pre nekoliko godina, je kum nekadašnjeg pripadnika “zemunskog klana” Luke Bojovića, koji izdržava kaznu zatvora u Španiji.

I dok je jasno ko su lice a i lice b, a koji su govorili o intimnim fotografijama Dijane Hrkalović, zasad nije poznato ko je lice c. Očigledno se radi o osobi koja je plasirala pomenute fotografije, ali nije poznato da li će eventualno pomenuta osoba biti pozvana za svedoka.

Podsetimo, Dijana Hrkalović sumnjiči se za trgovinu uticajem. Prilikom detaljnog obrazlaganja presude istakla je da je sve radila po nalogu Nebojše Stefanovića, koji je tada obavljao funkciju ministra policije.

– U vezi prve tačke optužnog predloga, predmetni izveštaj je kasnio jer je takav bio nalog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Kao najpre sekretar UKP-a, a potom i kasnije, obaveštena sam od strane nekog, najverovatnije nekog iz odeljenja koje se bavilo time, da se u prepiskama pominje Stefanović, neki tužioci i visoki pripadnici policije. Tadašnji nalog bio je da uvek kada se pominje Stefanović, ili neka bezbednosno interesantna pojava i osoba, obavesti se direktno on. Ja sam ga obavestila o tome i pomenute izveštaje dostavila u papirnoj formi, u koverti. Potom mi je rečeno da pozovem Dejana Milenkovića i da mu kažem da se sačeka sa slanjem tih izveštaja tužiocu – rekla je Hrkalović.

Hrkalović je tokom boravka u MUP slovila za najbližu saradnicu Stefanovića.

Izvor: Nova

Bivši šef policije u Novom Sadu, Dijanin ortak, otkriva tajne podatke o 3 akcije

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

686 Shares
686 Shares
Share via
Copy link