Magazin Svet

Pravoslavni pop i raspop ojadili građane za više od 1,3 miliona €, nudili im usluge kada jedan od njih postane mitropolit

pop i raspop grčka finansijska prevara
Ilustracija, Foto: Freepik

Očito da ljudima u današnje vreme ništa više nije sveto, pa su neki spremni da se okoriste verom naivnih ljudi zarad lične finansijske koristi.

Tako je sveštenik Grčke pravoslavne crkve star 68 godina zajedno sa još jednim raspopom (61) uhapšen je nakon što je prevario nekoliko građana za više od milion evra.

Dvojica optuženih muškaraca iz Soluna, čija imena nisu navedena, optužena su da su između novembra 2018. i 24. februara 2023. godine, oštetili nekoliko žrtava pričom kako će pop star 68 godina napredovati u crkvi, tu su na taj način i uzimali novac od njih.

U čitavu šemu prevare ukupno je bilo umreženo petoro osoba, prenosi Blic.

Za novac im nudli usluge kad postane Solunski mitropolit

Da bi bili uverljiviji, svojim žrtvama su pokazivali lažna pisma, koja je sastavljao raspop “sveštenik”. Kao pošiljaoci su se pojavljivali autori verskih organizacija i državnih organa, kako bi mogli da izvuku određenu sumu novca od šest državljana.

Prema informacijama, optuženi su, između ostalog, tvrdili da bi sveštenik mogao da postane sledeći solunski mitropolit i da bi od toga imale koristi i njihove žrtve.

Istraga policijskih službenika Odeljenja za tužilaštvo za kriminalne organizacije i transnacionalne poslove, Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i trgovine ljudima, kao i Uprave bezbednosti Soluna dovela je do rasformiranja zločinačke organizacije.

Ojadili građane za 1.340.000 evra

Prikupljanje, procena i korišćenje podataka u okviru istrage, kao i pritužbe na slučajeve prevarenih građana kojima je otuđeno 1.340.000 evra, doveli su do identifikacije počinilaca.

Reč je o meštanima starosti 61, 68, 51 i 34 godine, protiv kojih je podneta optužnica.

Uviđajem je utvrđeno i da je novac prebačen na račune 61-godišnjaka, dok je utvrđeno i da je novac prebačen na druga lica, među kojima su i identifikovani građani od 51 i 34 godine.

Izvor: Blic

Otac Predrag Popović održao lekciju o braku koju bi svi parovi trebalo da čuju (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link