Putovanja

Milovanovići opljačkani u Grčkoj, ostali bez 1.000€, lopovi krali dok su turisti spavali

Radoslav Milovanović
Foto: Printskrin/kurir tv

Nije retkost ovih dana da slušamo priče o opljačkanim srpskim turistima iz Grčke a slučaj porodice Milovanović se izdvaja po tome što je ovim ljudima ukradeno nekoliko hiljada evra i računar na kome su bili vredni a pre svega, poverljivi podaci.

Naime, prema pisanju medija Radoslav  Milovanović i njegova porodica u prethodnih nekoliko dana proživljavaju pakao u Grčkoj.

Milovanovići su krajem jula  otišli na odmor u Siviri, koje se nalazi na zapadu poluostrva Kasandra na Halkidiju, odakle su otkrili detalje nemilog događaja koji ih je zadesio.

Vozim BMV, prepoznali su nas kao ulov

– Vozim novi BMV što dosta skreće pažnju prolaznicima i otprilike su nas pratili do kuće. Prepoznali su nas kao dobar ulov. Njih dvojica ili trojica upala su u toku noći i odnela nekoliko hiljada evra, laptop, ručni sat, a ja i dalje ne mogu da verujem šta se desilo – priča Radoslav.

Kako objašnjava, iako ima lak san i budio se nekoliko puta, Radoslav nije čuo kad su lopovi „šetali“ po njihovoj kući.

– Ostavili smo vrata na balkonu na kip. Ustao sam rano s namerom da prošetam na plaži pre nego što se probude deca, međutim, tražio sam pogledom laptop koji je bio ostavljen na stolu, a sada ga nije bilo. Supruga kaže da ga nije uzimala. Odmah sam shvatio da je neko ulazio u apartman dok smo spavali – navodi Radoslav.

Brzo je potražio torbicu u kojoj drži pasoše i sva ostala dokumenta, međutim, ni nje nije bilo.

Uzeli ključ od kola, išli do auta i onda ga ključ uredno vratili u torbicu

– Ostavio sam je u prizemlju. Ipak, primetio sam je na terasi, i to u supruginom rancu, zamislite. Sve su uzeli, izneli na terasu, istresli šta i gde ima i uzeli ono što im odgovara, čak su i uzeli ključ od auta i išli da vide šta ima u njemu, ali kako ništa nisu našli, uredno su vratili ključ u torbicu pored praznog novčanika. Nisu dirali kartice, mobilne telefone, čak ni tablet, jer znaju da tako policija može lakše da ih locira. Odneli su i moj ručni sat. Trljam oči i ne mogu da verujem šta vidim. Istrčao sam napolje da vidim da li je auto tu. Vidim da jeste, ali otključan i pomereni retrovizori – navodi Radoslav.

Milovanović kaže da mu je najžalije zbog računara njegove supruge u kojem je bilo mnogo poverljivih podataka.

– Radi kao socijalni radnik, tu je bilo puno dokumenata, ne znam šta će biti s tim. Prosto ne mogu da verujem da ništa nisam čuo, a možda i bolje, jer ne znam kako bih reagovao. Sigurno ih je bilo dvojica ili trojica jer je sve savršeno organizovano – dodaje Radoslav.

Bugarinu su uzeli auto

Pljačkaši su prema njegovim rečima uigrana grupa koja je već nedeljama unazad harala po Grčkoj.

– Opljačkali su jednog Bugarina. Njemu su uzeli auto. Komšije kažu da su videle lopova kako sedi u autu i nešto čačka, ali im nije palo na pamet da hoće da ga ukradu. Lopovi su jednoj ženi ušli u apartman. Tip joj je stajao iznad glave kad se probudila, pokazao joj je prstom da ćuti, uzeo joj torbu i otišao. Tvrdi da može da ga prepozna. Ja sam ubeđen da je u pitanju organizovana albanska grupa. Lopovi su čak ugasili reflektor ispred kuće. Tu sam parkirao svako veče auto, sijao je, a sada ne – kaže Radoslav.

Milovanovići su odmah obavestili policiju koja je stigla u apartman posle dva sata dok su sutradan došli i forenzičari.

– Rekli su nam da je prijavljeno više slučajeva u poslednje vreme, da je ovo mesto na udaru, jer je mirno i nije veliko. Navodno su na tragu pljačkašima, čak imaju i opis jednog od njih, jer se slična pljačka dogodila i u jednom hotelu. Zna se da voze crni „golf“. Mi smo još sedam dana na odmoru, nastavili smo letovanje kao da se ništa nije desilo. Svima savetujem da kad biraju apartman obavezno izaberu onaj koji ima video-nadzor, parking i sef. Verujte da se svašta dešava – kaže Radoslav.

Izvor: Kurir

Srpski turisti opet opljačkani kod Zejtinlika, 3. slučaj za mesec dana, a grčka policija ne hapsi nikog

Luftika redakcija

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Po kojem osnovu žena drži službene podatke ugroženih skupina ljudi na privatnom računaru?
    Ili je to zloupotreba službenog računara?

    Za ovo se u EU izriče ozbiljna novčana kazna!

  • Pre tačno jednu DECENIJU, isto se imeni dogodilo,i u apartmanu do mog, i još jednom na spratu. Ubace neki gas za uspavljivanje ako je otvoren prozor na kip, ili vrata… sve su pokupili, keš, ali dokumeta i kartice su bacili na 20 tak metara od apartmana.. laptop i telefone nisu ni takli, e sad da li su znali da mu je mala vrednost, ili da ne bi bili lakše uhvaćeni, mislim da je ovo drugo , zato su i kartice, pasoš, dokumete pobacali ….policija došla , ko da su došli na kaficu, napravili zapisnik, samo su pitali da li imamo osiguranje… nismo imali, verovatno bi dodatno nagrabusli, ko zna možda ima tu muvačine i sa osiguranjem..desilo se poslednje noći, pred polazak.. meni je bio sumljiv i vlasnik apartmana, sve vreme boravka je bio napadno ljubazan, i stalno je nešto glumatao, raspitivao se, al nemam dokaze..

OGLAS

39 Shares
Share via
Copy link