Poznati Vesti

Srđan Đoković prvi put o kraju Novakove karijere – jedne rastužio, druge obradovao

novak-srdjan-djokovic
Foto: MN Press

Srpski teniser Novak Đoković i u 36. godini života igra na vrhunskom nivou, što je ove godine i dokazao osvojivši dve grend slem titule i učešćem u finalu Vimbldona.

Ipak, mnogi se pitaju kada će biti kraj njegove karijere i do kada će moći da igra na ovako visokom nivou.

Iako je to zabranjena tema u timu Novaka Đokovića, njegov otac Srđan je pričao o tome u dokumentarnom serijalu „Novak – neispričane priče„, na sajtu „Sportala“.

Srđan smatra da je Novak već trebalo da ode u penziju.

– Da neki mladi, drugi zauzmu svoje mesto, pa da on polako… Ne da je kraj, ali za jedno godinu i po dana… Moja je želja kao oca, odnosno ja sam mislio da odavno treba da prestane da se bavi ovim strašno teškim poslom. Ovo nije sport, ovo je strašno težak posao, u svakom pogledu i fizički i psihički. Jer on od života ima i dalje vrlo malo jer je on maksimalno posvećen ovom poslu, evo već 30 godina i ne odustaje od toga ni makac – istakao je Srđan Đoković.

On ističe da što se njega tiče, Novak je sve njegove želje kao teniser ostvario pre mnogo godina.

– Sve moje želje je Novak već ispunio pre sedam-osam godina. Ovo ostalo je sve bonus neverovatan. Ali to nije ceo njegov život, tenis je samo jedan segment njegovog života. On će tek biti priznat i poznat u svetu po tome šta bude radio posle ovog sveta tenisa iz kojeg će izaći, nadam se, sledeće godine – zaključio je.

Luksuzni stan među oblacima: Zavirite u privatni avion Novaka Đokovića (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link