Magazin Novi Sad

Slobodnog smeštaja za Egzit više bukvalno nema, Novosađani za 4 dana sada traže i 1000€

tvrdjava-2021-egzit

Smeštajni kapaciteti u Novom Sadu su već nedeljama popunjeni, Egzit kampa ove godine nema, a situacija je takva da čak i organizatori apeluju na Novosađane da izdaju smeštaj.

Prema podacima najveće svetske platforme za izdavanje smeštaja Booking.com, u Novom Sadu je već duže vreme čak 99 odsto smeštaja popunjeno u terminu od 8. do 12. jula, a slična situacija je i na Airbnb-u. Stoga, organizatori Exita pozivaju sve Novosađane, koji su u prilici, da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i izdaju svoje smeštajne kapacitete za posetioce iz celog sveta.

– Interesovanje gostiju je prevazišlo sva naša očekivanja, očekujemo rekordnu posetu ove godine. Pojedina tržišta poput Francuske i Nemačke beleže porast od više stotina odsto u odnosu na prethodne godine. Novosađani imaju sjajnu priliku da izdaju svoje privatne stanove i sobe, i da, što je najvažnije, to učine po potpuno bezbednim uslovima, jer gotovo svi stranci pre ulaska u Srbiju moraju imati negativan PCR test – izjavio je Akoš Seleši, direktor Exitove turističke agencije.

Ove godine najveći broj posetilaca očekuje se iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Turske, Hrvatske, Mađarske i Holandije. Imajući u vidu da je pandemija nametnula nova pravila putovanja, ove godine neće biti velik broj posetilaca iz tradicionalno jakog Exitovog tržišta Velike Britanije, imajući u vidu da se Srbija i dalje ne nalazi na zelenoj listi ove ostrvske zemlje.

Gotovo svim stranim državljanima za ulazak u Srbiju potreban je negativan PCR test, osim građanima Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji u zemlju mogu da uđu nesmetano, dok je građanima Slovenije i Mađarske dovoljna i potvrda o vakcinaciji.

Zanimljiva je i činjenica da su cene smeštaja značajno veće u odnosu na prethodne godine. Pojedini hoteli u gradu su dostigli cenu od čak 400 evra za noćenje, nadmašujući time i najluksuznije hotele u zemlji, dok je interesantan i oglas za vilu sa bazenom, u kojoj četiri noćenja koštaju vrtoglavih 22.000 evra!

Ako čak i ne gledamo ove nerealne cifre, trenutno na bookingu je u periodu Egzit festivala u Novom Sadu dostupno svega desetak slobodnih smeštaja, a prosečna cena za 2 osobe iznosi oko 500 evra za ta četiri dana. Naravno, ima onih koji svoj smeštaj cene i više od 1.000 € kao i još par mesta u hostelima u kojima će gost morati da izdvoji oko 30/40 evra za jednu noć.

U Temerinu otvorena turistička atrakcija „Jezero g*vana“, opštinari se časte nagradama

 

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

137 Shares
137 Shares
Share via
Copy link