Novi Sad Uncategorized

Hit među Novosađanima – stan na dan

Stan na dan – veoma popularna opcija za vreme Exita, kada su mnogi zarađivali i po nekoliko stotina evra za vikend. Neko se pak dosetio pa je iznajmljivanje stana nastavio i nakon festivala, i malo po malo na sajtovima agencija za nekretnine u Novom Sadu pojavila se nova kategorija.

Stan na dan

Princip je vrlo jednostavan, stan se iznajmljuje najmanje na jedan dan, pa sve do nekoliko meseci. Ova opcija nudi nekoliko prednosti kako za onoga ko izdaje stan tako i za one kojima je potreban smeštaj. Ako ste na primer student iz Šapca i vikendom odlazite kući, ili ste u stanu u Novom Sadu samo nekoliko dana nedeljno, a račune i kiriju svakako plaćate, zašto ne biste zaradili džeparac, veoma lako?

Iznajmite svoj stan na dan ili vikend. Cene se kreću od 20 evra pa naviše, a prosek je oko 30 evra za dan, u zavisnosti od lokacije i veličine stana. Sve što treba da uradite je da obezbedite peškire, posteljinu, čist stan i naravno diskreciju.

stan-na-dan-novisad
Izvor: homedecorsmags

Diskrecija je jedan od razloga zašto se mnogi odlučuju da iznajme stan na dan. Nema recepcije, ostavljanja podataka, a lokaciju birate sami. Ovo je i mnogo jeftinija opcija od hotela, jer stan možete pronaći za 20 evra i u njemu mogu spavati 2 ili 3 osobe, što kad se podeli, ispada kao noć u hostelu. A imati stan samo za sebe i spavati u šestokrevetnoj sobi u hostelu, ne može da se poredi.

Izbor stanova takođe je sve veći. Od centra, Limana, Novog Naselja, Grbavice i Detelinare – svi krajevi grada su vam na raspolaganju. Odlično za mlade koji žele da dođu u posetu kod druga, drugarice, a nemaju gde da prenoće. Odlično za poslovne ljude koji dolaze na sajam, a ne žele formalnosti u hotelu, već hoće da uživaju u komforu stana i da se osećaju kao kod kuće.

Stan na dan lux

Luksuzni apartmani su jedna od opcija, a apartmani Laguna su jedan od primera da luxuz možete dobi po ceni hostela. Smešteni su na Bulevaru Evrope, u novom, modernom kraju i imaju siguran i besplatan parking. U prizemlju je  kompletno snabdeven supermarket Univerexport, kao i Koncept bar, gde gosti mogu da popiju kafu, jedu ili uveče da izađu. Iznajmljivanje apartmana Gold na jedan dan košta 30 €, a Silver – 25 €.

Cene iznajmljivanja

– Pošto nisam često u svom stanu, odlučio sam da ga iznajmljujem. Prvo sam to počeo da radim sa ljudima koje poznajem, prijatelji prijatelja su dolazili i ostajali po nekoliko dana, a onda sam stavio slike stana na sajt jedne agencije, i od tada imam i stalne goste, i nove ljude koji dolaze u Novi Sad i borave kod mene po nekoliko dana – kaže student Jovan Milosavljević.

stan-na-dan-dalton-zgarada-novisad
Foto: privatni album

On za sada nije imao loša iskustva, ali naravno uvek postoji mogućnost da neko napravi štetu u stanu, a s obzirom na to da se uglavnom ne potpisuju nikakvi ugovori, sve ostaje na usmenom dogovoru, i nadi da vam osoba kojoj iznajmljete stan neće razbiti lavabo ili pokvariti televizor. To su rizici na koje biste trebali računati ako odlučite da iznajmite stan na dan.

Olgica Gordić iz jedne novosadskee agencije za nekretnine kaže da je iznajmljivanje stana na dan veoma praktično i da se sve više Novosađana odlučuje da svoj stan ustupi nekome. Dok cene stanova u Novom Sadu rastu, ovo je jedna od najisplativijih investicija.

– Mladi se najčešće odlučuju da iznajme stan na dan, pa ako odu kući za vikend, ovde ih kad se vrate čeka 50 evra, a stan bi inače bio prazan. Veoma praktično, i u današnje vreme isplativo. Mnogi su naravno i skeptični i ne žele da puštaju nepoznate ljude u stan, ali sve je više ljudi koji se odlučuju na ovakakv korak – kaže ona.

Ako ste planirali da posetite Novi Sad, a nemate obezbeđen smeštaj ni 50 evra za noć u hotelu, opcija stan na dan u Novom Sadu je verovatno pravi izbor za vas. Ako pak za praznike putujete i nećete biti u stanu nekoliko dana, zašto vas ne bi dočekalo 100 evra kad se vratite?

Evo kako će Novi Sad izgledati u budućnosti

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Uhvatim tako podstanara kome sam izda stan na mesecno …i on da izda na dan nekom? Imas da leti i on i ti na dan napolje odmah!!!

OGLAS

129 Shares
129 Shares
Share via
Copy link