Srbija Vesti

Slavica i Jovan ponovo su ušli u svoju kuću iz koje su nezakonito i na silu iseljeni

slavica i jovan
Foto: Krov nad glavom

Združena akcija “Krov nad glavom” objavila je na svoj Fejsbuk profilu jednu ohrabrujuću i, imajući u vidu kakvim smo sve slučajevima svedočili, lepu vest.

Njihovu objavu prenosimo u celosti:

Početkom septembra 2021. godine, imali smo jedno veliko useljenje. Da, useljenje!

Slavica i Jovan su ponovo ušli u svoju kući u Bariču, nakon što je sudski utvrđeno da su iseljeni nazakonito i uz prekomernu upotrebu sile, na osnovu mafijaških prohteva i nasilničkih metoda Ivane Bukarice – izvršiteljke kojoj nije bio problem da stare i bolesne ljude izbaci na ulicu na kojoj su se danima smrzavali i zimu jedva preživeli.

Krajem leta, kada su u svoju kuću ponovo ušli, pronašli su je praznu, ogoljenu, sa iščupanim instalacijama, a ubrzo nakon što su se smestili druga strana je zahtevala da im se uskrati voda i osnovni uslovi za život.

Dotični Slobodan Damjanac pokušao je tako da ih prinudi da napuste svoj jedini dom, i… srećom, nije uspeo. Osnovni sud u Obrenovcu doneo je 9. novembra 2021. rešenje kojim se nalaže JKP “Vodovod i kanalizacija” da odmah uspostavi isporuku vode ka porodičnoj kući u Bariču, pod pretnjom izricanja novčanih kazni. Ovo rešenje je pravosnažno i protiv njega nije dozvoljena posebna žalba, što znači da NIKO ne sme pretnjama ili obustavom vode ugrožavati Slavicu i Jovana u njihovoj porodičnoj kući.

Ima ljudi koji ne prezaju od najbrutalnijih postupaka zarad profita, nanoseći ogromnu štetu ljudima starije životne dobi. Ima i načina da se takvi postupci spreče.

Podržali smo Slavicu i Jovana u njihovoj borbi za vodu i bezbedan krov nad glavom i nastavićemo da se sa njima borimo, dok ne budemo svi bezbedni.

Beogradu propao tender, niko neće da obija brave i prinudno iseljava ljude iz stanova

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link