Magazin

Biljana Srbljanović o deložaciji pukovnika: Ova priča je nepošteno ispričana

lalovici
Foto: Kombo/IZVOR: ESPRESO/EMILIJA JOVANOVIĆ

Deložacija porodice penzionisanog pukovnika Lalovića iz stana na Novom Beogradu duboko je uzdrmala srpsku javnost. Svi smo gledali potresne smene iseljavanja iz stana i redom stali na stranu unesrećene porodice.

Dramaturškinja Biljana Srbljanović na društvenoj mreži Fejsbuk je ispričala priču iz potpuno drugog ugla i prenosimo je u celosti:

Penzija pukovnika te generacije i te klase je oko 90 hiljada dinara. Stan ima 94 kvadrata. Doplata za otkup stana je, prema povlašćenim vojnim uslovima, iznosila nekih 40 hiljada evra, podeljeno na dugogodišnje jednake rate.

Drugi sporni stan koji je vojska potraživala od pukovnika je od 2015. do 2019. bio sedište firme „Golden minds“, u vlasništvu pukovnikovog rodjenog sina. Sin je i danas direktor date firme. U firmi je zaposlena pukovnikova ćerka, kao i snaja. Snaja je pevačica Jellena sa dva L, nekadašnja funkcionerka PUPS-a, koju je onomad partija postavila za direktorku DIF-a.

Sedište firme je preseljeno na novu adresu nedelju dana pre nego što je vojska, u avgustu 2019., povratila i zapečatila taj DRUGI STAN.

Posle 16 godina i 15 pokušaja iseljenja, izvršitelj, policija, hitna pomoć i vatrogasci, potpuno sumanutom i bespotrebnom divljom silom, pukovnika su na kraju iselili. Da je, za svih ovih 16 godina koliko živi u tom stanu, plačao 200 evra mesečno (verovatno manje), stan bi do danas isplatio u potpunosti.

Bio bi situirani penzioner u devedeset i kusur kvadrata sa devedeset i kusur hiljada dinara vojne penzije mesečno, da ne računam godine korišćenja i onog drugog vojnog stana.

A, da, pre nego što počnete sa „pukovnik je zaslužio i više jer je gaće krvavio za svoju zemlju“ da naglasim da je penzionisan sa mesta načelnika vojnog sektora za (spojler alert) jebenu DODELU STANOVA. Taj sektor mu je, pogodićete, a baš u vreme njegovog rukovodstva, i dodelio ovaj sporni stan.

Evo, ja ne znam. Vi ste pametni.

Penzija pukovnika te generacije i te klase je oko 90 hiljada dinara. Stan ima 94 kvadrata. Doplata za otkup stana je,…

Posted by Biljana Keller on Saturday, 17 April 2021

Svim Kurcobolijama Srpskim koji su mirno mutili kajganu dok su pukovniku satirali dostojanstvo

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link