Srbija Vesti

Novinar Srđan Škoro najavio kandidaturu za predsednika Srbije

škoro i vuletić
Printscreen

Član Skupštine slobodne Srbije i novinar Srđan Škoro najavio je danas na N1 da će se kandidovati za predsednika Srbije na izborima koji će se održati naredne godine. Osim njega, kandidaturu je najavio i profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić, predsednik pokreta Crno na belo.

Škoro je gostujući u „Novom danu“ najavio da će biti kandidat ispred grupe građana koju će formirati, pozvavši „prijatelje iz Skupštine slobodne Srbije i saborce iz opozicije“ da ga podrže u ovoj nameri.

– Ja mislim da to mogu da dobijem, da tu trku mogu da istrčim – rekao je Srđan Škoro, nekadašnji član Predsedništva Pokreta slobodnih građana.

On je naveo da postoje istraživanja koja pokazuju da bi mogao da bude dobar kandidat, a kritikovao je opoziciju da nije iskrena u svom jedinstvu, ali da svi „ćute i prave se“ da je sve u redu.

On je novinarki N1 objasnio da nije razgovarao sa opozicionim liderima o ovoj svojoj nameri, a kao svoju prednost istakao je to da nije „čovek na platnom spisku ni Vučića ni Đilasa“.

Takođe, njegova kritika upućena opoziciji odnosi se i na stav da su predsednički izbori unapred izgubljeni, što smatra potpuno netačnom tvrdnjom. Njegova kampanja, kako kaže, neće biti bogata.

– Mislim da će građani imati priliku da upoznaju jednu potpuno drugu priču i pristup politici – najavio je Škoro.

Identičnu nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima izneo je i profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić još početkom ove godine. Svoje tadašnje reči potvrdio je u najnovijem intervjuu za Jutjub kanal Slavija-info.

– Ja već najavio da ću se kandidovati za predsednika Srbije i tu ću kandidaturu objaviti vrlo skoro. Po svemu sudeći ja ću biti čovek koji će biti sposoban da Aleksandra Vučića dovede u drugi krug. Podići ćemo svest naroda o tome da Aleksandar Vučić ni jedan jedini izborni ciklus pošteno nije dobio. Poslednji pošteni izborni ciklus koji je imao bio je 2012. godine za gradonačelnika Beograda, izgubio je. Sve posle toga dobio je samo pristiscima, krađom, zloupotrebama, diktaturom, bugarskim vozovima, batinašima… – rekao je Vuletić.

On je takođe izneo stav da je za gotovo decenijsku vladavinu Aleksandra Vučića u dobroj meri zaslužna i opozicija.

– Ogromnu odgovornost snosi aktuelna opozicija. Za ovih devet meseci(osnovan pokret Crno na belo), verujem da sam svojim radom, čestitom i časnom borbom, kao i spremnošću da se uhvatim u koštac sa nekim koji je po svemu sudeći slabiji, nekvalitetniji od mene, uzdrmao tog čoveka više nego ova i ovakva opozicija za devet godina. Ona ni sada ne može da se dogovori oko zajedničkog kandidata i zajedničkog nastupa. Niko iz te opozicije mene nikada nije pozvao ni na jedan sastanak – ispričao je Vuletić za ovaj Jutjub kanal, uz napomenu da će zbog toga „na dušu opoziciji“ ići nastanak još jedne u nizu kolona pred nastupajuće izbore.

Čini se da najveće opozicione partije zaista nemaju svog predsedničkog kandidata koji je spreman da prihvati sve udarce režimskih tabloida u kampanji za viši cilj, a on bi svakako morao biti da se Srbija vrati u demokratski kolosek i krene iznova u obnavljanje devastiranih državnih institucija i pravne države.

Profesor Vuletić i Srđan Škoro možda zaista imaju određeni broj potencijalnih glasača, ali teško je zamislivo da ta cifra glasova može sprečiti Aleksandra Vučića da ubedljivo pobedi u prvom krugu kao na prošlim predsedničkim izborima.

Nedavno je profesor Zec demantovao da je on taj zajednički kandidat opozicije, a činjenica je da vremena ima sve manje i da je, u situaciji kada vam je nacionalna frekvencija gotovo potpuno nedostupna, potrebno mnogo više vremena da narod upozna i da se emotivno približi opozicionom kandidatu, jer srpski narod i dalje bira na osnovu emocija sklonim manipulaciji nego na osnovu razuma, političkog programa kandidata i njegove biografije.

Miloš Jovanović najavio kandidaturu za predsednika, još samo da nađe glasače i eto njega

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link