Srbija Vesti

Miloš Jovanović najavio kandidaturu za predsednika, još samo da nađe glasače i eto njega

miloš jovanović dss
Printscreen

Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije, objavio je danas da će se kandidovati na predsedničkim izborima koji se očekuju sledeće godine. Jovanović je poručio da ova stranka priprema da ostvari „najbolji mogući rezultat na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima“.

– Imamo energiju, snagu i volju da preuzmemo odgovornost za vodjenje Srbije – izjavio je predsednik DSS-a na sednici Glavnog odbora.

Ova stranka je od nedavno u koaliciji sa POKS-om, a zalažu se, kako kažu, da se Srbija ne opredeljuje za ličnosti, već za politiku koju te ličnosti predstavljaju.

Koalicija NADA, koju čine ove dve vanparlamentarne političke organizacije, pokušaće da na sledećim izborima pokupi glasove nacionalno opredeljenih birača i oduzme bolji izborni rezultat Narodnoj stranci, kao i Dverima. Trenutno su aktuelni pregovori vlasti i opozicije oko izbornih uslova, a većina aktera ne očekuje nikakve konkretne ustupke vlasti koji bi garantovali poštene izbore.

Svestan je Jovanović da je POKS deo Vučićevih satelita, a očigledno je i on sam sa svojom strankom krenuo istim putem. Zato se njegova kandidatura pre može tumačiti kao politička karikatura, nego ozbiljna politička ambicija.

Moraće Vučić više da se potrudi kako bi i na ovim izborima prodao narodu veru za večeru preko tuđe liste. POKS i DSS sasvim sigurno ne predstavljaju lažni mamac za opoziciono nastrojene birače koji i dalje vagaju kome ukazati poljuljano poverenje. Oni veruju da su promene moguće, a njih sigurno ne predstavlja politička platforma koalicije NADA.

Posle 13 godina vozdigao se Koštunica, pričaće o politici u Srbiji kad za to dođe vreme

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link