Novi Sad

Novosadskoj školi „Milan Petrović“ za osobe sa smetnjama u razvoju potrebni volonteri

Škola Milan petrović
Foto: MP / Novosti

Novosadska škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, sa domom učenika predstavlja specifičnu obrazovnu instituciju u regionu, jer se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece i odraslih sa svim vrstama smetnji u razvoju, tokom njihovog života.

Ova obrazovna institucija odlučila je da uputi poziv volonterima da postanu deo njihovog školskog tima, počev od jula ove, pa sve do januara sledeće godine.

Predviđeno je da volonteri budu podrška osoblju škole u više izdvojenih jedinica, kao što su osnovna i srednja škola, dnevni i radni boravci i to u različitim aktivnostima, od administracije, socijalne interakcije, podrške u edukativnim, sportskim, zabavnim aktivnostima…

– Volonterima će biti obezbeđeni preduslovi za rad kao i putni troškovi za područje Novog Sada, a poziv je otvoren do 1. decembra. Prijavljeni volonteri će biti pozvani na intervju na kojem će se bliže upoznati sa osobljem i detaljima volonterskog angažmana – kaže Tihana Janjić, koordinatorka volonterskog centra SOŠO „Milan Petrović“, prenose Novosti.

Po njenim rečima, osobe sa intelektualnim i fizičkim invaliditetom dolaze u kontakt sa ograničenim brojem ljudi i time su lišeni mnogih mogućnosti socijalne interakcije sa svojim vršnjacima i drugima iz okruženja.

– Zato će uz volontere imati mogućnost da učestvuju u brojnim aktivnostima u školi i dnevnom boravku, kao što je odlazak u šetnju, u bioskop, na izlet, radionice… Čime proširuju krug prijatelja, odnosa i veza, a tako i postaju aktivni članovi zajednice, a ne samo pasivni korisnici određenih usluga. Socijalna uključenost je u direktnoj vezi sa povećanjem samopouzdanja, radoznalosti, spremnosti za nove izazove – kaže Janjićeva i dodaje da svi zainteresovani mogu pisati na imejl adresu [email protected]

Izvor: Novosti

Direktor škole izvređao i oterao mlade volontere Crvenog krsta koji su prodavali jaja za pomoć ugroženoj porodici

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link