Magazin Srbija

Pevačica batalila mikrofon, pa sada peva na Internom odeljenju čačanske bolnice

Pre nego što su se proslavile na muzičkoj sceni, mnoge pevačice prvo su se oprobale u svom osnovnom zanimanju, a pobednica pevačkog takmičenja “Nikad nije kasno,” Zorica Erić u 42. godini pošla je obrnutim smerom i vratila se poslu za koji se i školovala.

Nakon borbe sa porocima, pobede u takmičenju veterana, pevačica je uspela da se vrati sa životne stranputice. Danas priznaje da je prinudna situacija u kojoj su se našli muzičari bila okidač da počne da radi kao medicinska sestra.

-Teško da ću skorije pevati. Počela sam da radim u svojoj struci pre nekoliko dana i sad pevam na Internom odeljenju čačanske bolnice – kroz osmeh se pohvalila Zorica na početku razgovora za portal Grand.

Na pitanje kako je došlo do toga da se vrati medicini, odgovara – Prijavljivala sam se kao volonter u prvom i drugom talasu pandemije. Nakon nekog vremena, pozvali su me iz bolnice i pitali da li hoću da radim. Normalno da hoću, oberučke sam prihvatila.

Lekarima 10.000, penzionerima 5.000, a pevačima od države 90.000 dinara

Kaže da više nije mogla beskorisno da provodi vreme, a kako nastupa nema rešila je da pomogne onima kojima je pomoć preko potrebna.

– Realno, ko zna do kada će sve ovo oko korone trajati. Ne mogu više da sedim kući, nisam navikla da ne radim – ističe Zorica i nastavlja:

– Ovo je moj poziv, osnovno zanimanje. Definitivno je pevanje lepše i veselije, ali u ovoj situaciji treba pomoći i kolegama i bolesnim ljudima.

Priznaje da je posao u bolnici ispunjava, iako radi u smenama i do 12 sati.

– Naporno je, ali super sam se snašla. Odmah sam krenula sa smenama jer je mnogo osoblja pozitivno!

Iako je do nedavno i sama vodila bitku za zdravlje, nakon borbe sa porocima, zatim nakon pobede u takmičenju, promenom svesti i novim poslom, danas ponosno ističe – Mogu ja sve!

Mislili ste da je Miroslav Ilić neskroman, a Đaniju je i 10.000 € mesečno malo

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
313 Shares
313 Shares
Share via
Copy link