Magazin

Proveren skandinavski metod za bolji san koji vam može spasiti brak

skandinavija
Printscreen Collage

Možda zaista vredi probati.

Influenserka Erika Stolman Dovdi je isprobala takozvani skandinavski metod spavanja.

Zapravo se sve može svesti na to da umesto jednog velikog pokrivača parovi biraju dva manja tako da svako ima svoj i više nema noćnih ‘povuci potegni’ situacija kad se partneri međusobno bude dok pokušavaju da se ugreju, pa pritom vuku pokrivač svako na svoju stranu. Ili, jednom možda treba tanji pokrivač jer nije zimogrožljiv, dok će drugi lakše zaspati uz deblji.

Ova je praksa popularna u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a Erika je probala da je isproba. Oduševila se i sad tvrdi da bi skandinavski metod spavanja mogao da spasi mnoge brakove.

„Skandinavski metod spavanja je apsolutno odličan. Preporučila bih ga svima“, rekla je u videu koji je na TikToku pregledan preko 3,6 miliona puta. Ona kaže i da je ovaj trik sa spavanjem naučila kada je sa suprugom bila u Kopenhagenu, u Danskoj, pa je odlučila da ga isproba i u svojoj kući.

@ericastolmandowdy the Scandinavian sleep method is an absolute game changer. 10/10 recommend ☁️ #scandinaviansleepmethod #danishdesign #danishinterior ♬ original sound – Erica Stolman Dowdy

Komentari na njenu objavu su raznoliki, od oduševljenja ‘nečim ovako genijalnim’ do onih ‘da to i nije neka novost, jer mnogi ljudi u svetu ovako spavaju od davnina, a ne žive u skandinavskim zemljama’.

Inače, ima logike u tome da se s odvojenim pokrivačima bolje spava.

„Jedan supružnik može imati višu ili nižu telesnu temperaturu od drugog, što dovodi do neusklađenosti u potrebama za snom. Deljenje pokrivača zna dovesti do većeg broja buđenja tokom noći“, rekli su u američkoj fondaciji za spavanje, a prenosi New York Post.

Izvor: Zadovoljna

Andrea posle bezbroj intervencija konačno zadovoljna izgledom, sad hoće da pronađe ljubav svog života

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link