Novi Sad

Sin gradonačelnika Novog Sada zadužio uniformu, prijavio se za služenje vojnog roka

mihailo-vucevic
Foto: Screenshot (Instagram/Miloš Vučević)

U sredu je u Novom Sadu upriličena ceremonija ispraćaja kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u septembarskom roku.

Među 26 kandidata našao se i stariji sin gradonačelnika Novog Sada i budućeg ministra u Vladi Srbije Miloša Vučevića. Mihailo Vučević ranije se bavio amaterskom glumom i karateom, piše 021.

Kako je rekao nakon potpisivanja ugovora, na služenje vojnog roka gledao kao na „neku vrstu psiho-fizičkog testiranja“.

– Gledam to kao na dužnost mene kao mladog čoveka prema otadžbini. Očekujem da iz svega toga izađem kao mnogo zrelija osoba. To je proces odrastanja za koji mislim da svaka mlada osoba treba da prođe. Voleo bih da pozovem sve mlade ljude, momke i devojke, da slede naš primer i da idu na dobrovoljno služenje vojnog roka ili u školu rezervnih oficira – rekao je Mihailo novinarima.

Slikom svog sina sa potpisivanja ugovora sa Ministarstvom odbrane na društvenim mrežama pohvalio se i Miloš Vučević.

Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze.

U prvoj fazi mesec i po dana biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku, i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije.

Vojnici na služenju vojnog roka imaju primanja u iznosu od 38.000 dinara, a slušaoci vojno-stručnog osposobljavanja za rezervne oficire imaju do 42.000 dinara.

Pismo žene mužu iz vojske koje morate pročitati: Dragi, pišem ti nakon zakletve…

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.3K Share
1.3K Share
Share via
Copy link