Magazin

Pismo žene mužu iz vojske koje morate pročitati: Dragi, pišem ti nakon zakletve…

Na Internetu možemo puno toga zanimljivog videti i pročitati. Neke stvari nas zabrinu, neke rastuže, a neke i nasmeju. To je slučaj i sa pismom žene koja je odlučila da ode u vojsku, a nakon napornig drila i polaganje zakletve uzela je papir i olovku i napisala pismo svom suprugu. Naravno, u pitanju je šala, ali smo se mi lepo nasmejali, a nadamo se da ćete i vi.

Dragi Borivoje,

Pišem ti prvo pismo nakon zakletve. Žao mi je što nisi mogao da dođeš. Ali ok, razumem da si taj dan imao zakazan manikir a i da putuješ po ovoj vrućini nije pametno, znam da teško podnosiš vrućine.

U vojsci mi je ok. Budimo se rano zbog podizanja zastave, ali mi nije teško jer sam i kod kuće ustajala u 5 da spremim doručak tebi i deci.

Kako su klinci? Ne znam da li je pametno što smo ih na 8 meseci, koliko ću biti u vojsci, ostavili kod mojih na selu, ali ok, ti si glava porodice i ako ti kažeš da tako treba onda mora da se sluša.

Ja svaki dan pešačim pod punom ratnom opremom, desetine kilometara. Nije mi teško, nekako se i raznežim jer zamislim kako nosim naše dete na leđima dok se vraćam s punim cegerima iz Tempa, pa se odmah osetim kao da sam kod kuće.

Bez suza

Nemoj da plačeš ako ti nedostajem. Znaš da ti je lice osetljivo i odmah bukne, kao onda kad sam te jednom zamolila da isprazniš kesu od usisivača pa smo završili u Urgentnom.

Ispeglala sam ti sve košulje da se ne mučiš po ovoj vrućini, danas je, kažu, bilo 46 stepeni, ovde kod mene je svežije, ipak pešačimo 20 km kroz šumu pa je lakše.

Nakuvala sam ti pasulja i stavila u zamrzivač. Levo je gulaš u kutijama od eurokrema. Nemoj da si gladan. Sad ću ja brzo na odsustvo pa ću ti nakuvati još.

Gaće za 8 meseci

Kupila sam ti pamučnih čarapa i gaća za 8 meseci da menjaš, da ne moraš da pališ mašinu, znaš da nije na ravnom pa šeta po kupatilu, svaki put mi presedne kad moram da je dižem i vraćam na mesto jer te nervira kad od nje ne možeš da dođeš do wc šolje. Izvini ljubavi za to.

Pošalji mi sliku sa pramenovima, garant ti super stoje. Moj lepi muž, baš sam te se poželela! <3 Jedva čekam da dođem kući pa da nam cepam drva za zimu, ništa ti ne brini, to ću ja časkom srećo moja!

Pazi mi se i nemoj da mi te nerviraju na poslu! Nisi ti bilo ko! Nek mi nađu još jednog koji je poput tebe u roku završio hortikulturu!

Moram sad da idem, ljubavi moja. Danas imamo gađanje iz topa. Hahaha, već vidim kako se mrštiš, ti ne voliš ni kad pukne čep od šampanjca. Duša moja!

Ljubim te puno!

P.S. ne zaboravi da imaš zakazano čupanje obrva kod Stojanke u maju!

Volim te Borivoje!

Tvoja žena Jovanka

10 najlepših Srpkinja u uniformi čiji izgled će vas razoružati

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

420 Shares
420 Shares
Share via
Copy link