Magazin Zabava

„Vremena su se promenila“: Kultna scena iz Simpsonovih odlazi u istoriju (VIDEO)

homer davi barta
Foto: Screenshot/YouTube/The Nostalgia Guy

Kreatori jednog od najpopularnijih sitkoma svih vremena, kultne animirane serije „The Simpsons“, uz koju su odrastale generacije širom sveta, odlučili su da jednu od najlegendarnijih scena pošalju u istoriju.

Ova promena dolazi nakon 34 godine emitovanja i više od 750 epizoda, a scenaristi su odlučili da naprave jednu veliku promenu vezanu za lik Homera.

Naime, Homer, koji je u seriji prikazan kao patrijarhalni otac, u jednoj od epizoda posljednje 35. sezone priznao je da su se vremena promenila i da on više neće daviti svog sina Barta, a ta scena je jedna od najčešćih situacija koja uključuje njih dvojicu.

Promena u seriji odraz promene društvenih okolnosti

Scene u kojima Homer galami i davi svoje najstarije dete, tako što mu čvrsto stisne vrat, do te mere da Bart isplazi jezik, sada odlaze u istoriju.

Novo izdanje jedne od najpoznatijih animiranih serija svih vremena, pokazalo je da su Simpsoni spremni da se menjaju zajedno sa vremenom i društvenim okolnostima, pa tako Homer više neće biti nasilan otac, piše Index.

Premda je to jedno od najprepoznatljivijih obeležja Homerove i Bartove dinamike oca i sina, često korišćena scena davljenja bila je neretko na meti kritika zbog svoje brutalnosti.

Većina fanova sa oduševljenjem prihvatila promenu Homerovog lika

Međutim, u trećoj epizodi 35. sezone, pod nazivom „McMansion & Wife“, Homer izjavljuje da je promenio svoje ponašanje, kada on i njegova žena Mardž posete svog novog komšiju Tajera.

Kad se Homer rukuje sa komšijom, Tajer primećuje kako je Homerov stisak čvrst.

– Vidiš, Mardž, davljenje momka se isplatilo. Šalim se, ja to više ne radim. Vremena su se promenila – kaže Homer.

Epizoda je prvi put emitovana 22. oktobra, ali su gledaoci tek nekoliko dana kasnije počeli da raspravljaju o ovoj sceni.

Većina fanova oduševljeno je prihvatila promenu lika. Inače, poslednji put kada je Homer prikazan kako davi Barta bilo je u 31. sezoni, koja se emitovala tokom 2019. i 2020. godine.

Izvor: Index

Glumac iz Simpsonovih se izvinjava zbog uloge Indusa Apua – jer je glumio Indusa Apua

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link