Magazin Srbija

Sve o Vučićevih 100 evra: Uslovi, procedura, datum isplate “poklona” mladima

Vucic-100-evra
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je na godišnjoj konferenciji rekao da je država pripremila direktnu novčanu pomoć za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra.

Vučić je kazao da će mera važiti za mlade od 16 godina koji imaju ličnu kartu, zaključno sa onima koji će do Nove godine napuniti 29 godina.

Kako je najavljeno, građani će moći da se prijave od 15. januara naredne godine a novac će im biti isplaćen već početkom februara.

Novac za više od milion mladih ljudi novac biće isplaćen u dinarskoj protivrednosti.

Za prijavu je potrebna lična karta i otvoren račun u banci.

– Za sva lica od 16 do 29 godina pripremali smo meru koja će se brzo realizovati, a to je mera naše podrške tim licima, kako bi oni u ovako teškim uslovima mogli da kažu da je država pokazala kako može da izdvoji sredstva za njih. Zato ćemo svim mladim koji imaju ličnu kartu do lica koja će do 2022. godine napuniti 29. godina, imaće pravo da se prijave za novčani iznos do 100 evra – kazao je predsednik i dodao da zahvaljujući dobrom stanju javnih finansija država može da izdvoji sredstva.

Podsetimo, prijava za direktnu novčanu pomoć države išla je preko sajta Uprave za trezor.

Postojala je i mogućnost prijavljivanja putem telefona, tačnije kontakt centra.

U elektronskoj prijavi od građana su traženi osnovni ličnu podaci. Takođe, bilo je potrebno da se građani opredele u kojoj banci žele da im novac bude isplaćen. Nakon toga, svi prijavljeni mogli su da provere svoju prijavu.

Kao jedino otvoreno pitanje koje ostaje je – ko bolje ispunjava obećanja, Aleksandar Vučić ili Deda Mrazić?

Vučić kao Deda Mraz najavio poklone za mlade i stare, pa otkrio šta je njegova novogodišnja želja

80 Shares
Share via
Copy link