Magazin

U 100 € da Vučić ne zna da je prošle godine odneo „istorijsku“ pobedu na izborima (VIDEO)

vucic-predojevic-izbori
Foto: Printscreen/Tv Pink/Nova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć imao svoje redovno višesatno gostovanje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. I ovoga puta pljuštala su obećanja, predsednikovo samozadovoljstvo i samoljublje stiglo je u svaki dom, ali jednu stvar niko nije očekivao. Vučić je objasnio da prošle godine nije bilo izbora iako je glasačkom narodu podelio po 100 evra jednokratne pomoći pa da nema mesta za spekulacije o eventualnim izborima ni sada kada deli malo manje para i mali više vitamina.

Vučić je gostujući kod Srđana Predojevića na televiziji Pink objasnio da prošle godine nije bilo izbora, na šta je voditelj zbunjeno oćutao. Nije očekivao valjda.

Da li je Vučić samo zaboravan pa mu zapravo najbolje pristaje nadimak Zlatna ribica ili je samo dovoljno bezobrazan da kapira da mu i ovakve stvari mogu proći. Definitivno je da mogu makar kod voditelja kakav je Srđan Predojević.

Naime, Predojević je konstatovao da se u javnosti govori da čim Vučić počne da deli “evre i vitamine”, odnosno neku pomoć to znači da sprema neko iznenađenje i da će možda već na jesen da raspiše neke izbore, aludirajući na najnoviju podelu paketa sa vitaminima penzionerima i novčane pomoći zaposlenima, piše Nova.

Predojević ga je upitao da li je on zaista u predizbornoj kampanji i da li sve ovo što radi, radi u tom cilju.

“Govorili su i prošle godine kada smo davali one helikopter pare od po 100 evra svakom stanovniku Srbije. Jesu li rekli – biće izbori? Je l’ tako bilo, Srđane? Pa, je l’ tako bilo?”, upitao ga je Vučić, na šta je Predojević zbunjeno odgovorio “Pa jeste tako bilo”.

A predsednik ga je odmah potom pitao:

“Pa, jesu li bili neki izbori”, što je voditelj prećutao, da li zbunjen ili iz straha da protivreči predsedniku.

Podsetimo, vanredno stanje ukinuto je 6. maja, a prijava za jednokratnu pomoć od 100 evra za sve punoletne građane počela je 15. maja i trajala je do 5. juna. Parlamentarni izbori, koji su prvobitno bili zakazani za 26. april, odloženi su zbog situacije sa koronavirusom za 21. jun, na kojima je SNS osvojila 60,65% glasova odnosno 188 od 250 mandata.

Snimak na kojem Vučić zaboravlja šta se dogodilo pre manje od godinu dana krenuo je da se širi društvenim mrežama, a većini je najviše zasmetalo ćutanje voditelja režimske televizije.

“Vučić je ovde u pravu: u 2020. godini nije bilo nikakvih izbora. Bili su nekakvi listići, kutije, komisije, neki potpisi za neka šatro kandidate, pa zamlate u klupama – ceo jedan maskenbal! Ali ne i izbori”

 

Vučić o Miloševiću: Obećali su mu da neće ići u Hag, a isporučili su ga na Vidovdan

OGLAS

78 Shares
Share via
Copy link