Magazin

Bliznakinje Mina i Nina su kraljice fudbala koje sanjaju o evropskim klubovima i reprezentaciji

Sestre bliznakinje Mina i Nina imaju 17 godina i za razliku od većine vršnjakinja one uživaju u fudbalu. Iako se na našim prostorima fudbal i dalje smatra uglavnom muškim sportom sve je više devojaka koje se njime uspešno bave. Ove dve devojke iz Pančeva ubrajaju se među najbolje mlade fudbalerke u Srbiji.

Mina i Nina za fudbal su se zainteresovale vrlo rano gledajući starijeg brata kako igra. Kada su napunile 7 godina počele su da treniraju u pančevačkom klubu Mika Antić, kasnije u Železničaru a sa 15 godina prešle su u Zemunski ženski fudbalski klub „Sloga“.

„Treniramao svaki dan, a vikendom je utakmica. Pored toga imamo i privatne treninge kondicije i tehnike, sve pokušavamo da uskladimo kako treba. Ranije je bilo retko da igraju devojčice fudbal, ali sve je češće i treba da poručim da to nije muški sport pošto svi tako gledaju u početku nego ako žele da treniraju da krenu“, kaže Nina.

Sedamnaestogodišnje bliznakinje iz Pančeva postižu odlične rezultate i prema mišljenju trenera nalaze se među pet najtalentovanijih fudbalerki u Srbiji uzrasta do 18 godina. Članice su i reprezentacije.

„Želimo da igramo preko. Ovde u Srbiji nije toliko popularan ženski fudbal kao tamo. Cilj nam je i za A reprezentaciju da zaigramo. Ja bih volela u Bajern Minhenu ili u Lionu ali polako ima vremena“, priča Mina.

Nina ima ulogu beka u ekipi a Mina igra na poziciji špica ili krila, piše RTV.

„O toj deci mogu da kažem samo sve najlepše sa sportske strane ali i što se tiče njihovih ljudskih osobina.One su u samom vrhu Balkanskog ženskog fudbala i ako nastave tim tempom da idu siguran sam da će i u Evropi biti mesta za njih“, kaže Željko Branković sportski direktor ŽFK „Sloga“ Zemun.

I pored svih sportskih obaveza uspešno pohađaju srednju ekonomsku školu u Pančevu. Ove godine opredelile su se za online nastavu što im omogućava više vremena za treninge. Ostaje i cilj da zaigraju u nekom od uspešnih ženskih fudbalskih klubova u inostranstvu. Uz sav trud,posvećenost i dobre rezultate nadaju se da će taj cilj postići.

Kako bi bratu blizancu spasao život Ešton Kučer pokušao samoubistvo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link