Magazin

Otac ih prodao misleći da nisu njegove, bliznakinje se pronašle nakon 19 godina preko TikToka

bliznakinje
Foto: Instagram printscreen

Bliznakinje koje su bile razdvojene pri rođenju pronašle su se skoro dve decenije kasnije, a sve zahvaljujući društvenoj mreži Tik Tok. Nažalost, njihova nesvakidašnja životna priča uključuje čak i onaj mračan deo koji se tiče organizovanog lanca trgovine ljudima.

U novembru 2021, Ani Sartaniji, 21-godišnjoj stanovnici Džordžije, prijatelj je poslao TikTok video u kojem se pojavljuje devojka plave kose koja neverovatno ličila na nju, objavio je italijanski list La Repubblica.

Prijatelj ju je upitao zašto je ofarbala kosu u plavo – pri čemu je iznenađena devojka istakla da to nije ona. U nadi da će dobiti neke informacije o svom misterioznom dvojniku, Sartanija je objavila video na Fejsbuk grupi u nadi da će je neko prepoznati.

Naravno, njene molitve su uslišene nakon što je prijateljica misteriozne devojke, bliznakinje koja je kasnije identifikovana kao Tako Kvitia, primetila objavu i poslala Sartaniji njene kontakt informacije. Kontaktirali su telefonom i saznali istinu.

Otac ih je prodao jer je mislio da nisu njegove

Otuđene sestre ponovo su se srele pre dve godine na mostu Rustaveli u gruzijskoj prestonici Tbilisiju. „Svako ljudsko biće ima svoj miris“, rekla je Sartanija dok je razmišljala o njihovom ponovnom okupljanju.

“Kada sam je zagrlila, osetila sam bliskost. Onda glas, kao da sam već znala kakav glas ima”, opisala je ona.

Njihovo pronalaženje i ponovno okupljanje označilo je kraj bizarne sage koja je počela 19 godina ranije, 20. juna 2002, kada je njihova rođena majka, Aza Šoni, rodila bliznakinje u malom selu Kirtski.

Nažalost, zbog komplikacija na porođaju, majka je pala u komu. U međuvremenu, njen suprug Goča Gakarija, sa kojim je već imala troje dece, dugo je bio ubeđen da blizanci nisu njegovi i odlučio je da ilegalno proda Ani i Tako porodicama koje žive u različitim delovima Gruzije.

Kao rezultat toga, Ani je otišla da živi u Tbilisi, dok je njena sestra završila 400 kilometara dalje u Zugdidiju, gradu u zapadnoj Gruziji. Obe su odrasle nesvesne postojanja svoje sestre.

Ipak, kao i sestre iz filma “Roditeljska zamka” iz 1998. godine, Gruzijke su imale slično vaspitanje,

Upoznali su majku, ali ne žele oca

Obe su u ranom periodu počele da plešu. Zapravo, sa 11 godina obe sestre su se takmičile na istom plesnom takmičenju u gradu Tako, gde su neki članovi publike primetili jezivu sličnost, ali niko nije spojio dva i dva.

Danas su sestre nerazdvojne i često objavljuju na Instagramu priče o zajedničkim putovanjima i drugim aktivnostima noseći istu odeću.

Njih dve su nedavno u istim moto jaknama otputovale u nemački Lajpcig, gde im živi biološka majka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy (@_amykhvitia)

Otputovale su tamo kako bi snimile film o njihovom životu. Odbile su da upoznaju oca, sa kojim su vezu potvrdile DNK testom.

„Sada želi vezu sa nama“, rekla je Ani, a zatim dodala: „Ali to se nikada neće dogoditi“.

Inače, Ani i Tako su samo još dve od brojnih žrtava ozloglašenih gruzijskih grupa za ilegalno usvajanje, u kojima je 100.000 dece prodato u zemlji između 1950. i 2006. godine, izvestila je La Republika, a preneo Index.

Srpkinju oteli kao bebu i odveli u Italiju, posle 52 godine konačno se susrela sa majkom

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link