Svet Vesti

Severna Koreja sajber napadima pokušala da ukrade podatke o Fajzer vakcini

Hakeri Severne Koreje pokušali su da upadnu na sajt kompanije „Fajzer“ kako bi došli do podataka na koji način je stvorena vakcina protiv koronavirusa, saopštile su obaveštajne strukture Južne Koreje.

Zvaničnici južnokorejske Nacionalne obaveštajne službe obavestili su o tome članove parlamenta u Seulu, na pretresu iza zatvorenih vrata.

To je drugi put u proteklih nekoliko meseci da je Pjongjang optužen za hakovanje farmaceutskih kompanija da bi došao do podataka o njihovom radu u izradi nove vakcine za koronavirus.

Majkrosoft je u novembru saopštio da su hakeri iz Severne Koreje i Rusije pokušali da upadnu u sisteme nekoliko istaknutih kompanija, među kojima su Fajzer i njen nemački partner Bajontek.

Sevenokorejski lider Kim Džong Un je mesecima tvrdio da u njegovoj zemlji nema infekcija Kovidom 19, ali je brzo zatvorio granicu sa Kinom kada je pandemija počela da se širi.

Odluka je osiromašenu Severnu Koreju odsekla od njenog suseda i glavnog trgovinskog i diplomatskog saveznika, prenosi 021.

Kruže glasine da je Kim Džong Un preminuo

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

87 Shares
Share via
Copy link