Lifestyle Moda

Sestre Novosađanke osvojile Dubai

Novosađanke, sestre Jovana i Jana Šolaja, prepoznatljive su po dizajniranju kupaćih kostima ”Sholayaclothing” širom Srbije, ali i u Rusiji. Njihove kreacije nose poznate ličnosti poput glumice Jelisavete Orašanin i pevačice Nataše Bekvalac, a za njihov rad su zainteresovani ljudi iz Dubaija i SAD-a.

solaja-kupaci-ns

– Prve kupaće kostime smo dizajnirale za naše lične potrebe, jer nismo bile zadovoljne onima na tržištu – kažu sestre Šolaja i dodaju da su ozbiljnim radom ubrzo došle do prve kolekcije.

jelisaveta-orasanin-kupaci

Sestre Šolaja se ovim poslom aktivno bave od 2009. godine, završile su Grafičko inženjerstvo i dizajn na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Kako kažu od malih nogu su bile u “projektima”, počevši od novih haljina za barbike. Sve je zapravo počelo kada su im roditelji  kupili mašinu za šivenje, od tog momenta su znale čime žele da se bave.

Više o tome zašto u modi opstaju samo najluđi

Ove Novosađanke svoje kupaće kostime i odeću prodaju preko interneta i sve možete pronaći na njihovj Facebook stranici, a imaju i showroom u Dunavskoj 12 u Novom Sadu, gde devojke mogu doći da probaju stvari koje su naručile. One promovišu svoj brend  isključivo preko društvenih mreža, a tu fotografije imaju ključnu ulogu.

kupaci-novi-sad

– Fotografije su jako bitne, jer one treba da predstave naše komade potencijalnim mušterijama. Otprilike jednom mesečno imamo photoshooting, fotkamo novu kolekciju ili neke nove stvari koje smo izbacile kao dopunu već postojećoj kolekciji koja je u prodaji – kažu Novosađanke.

Sestre Šolaja najviše proizvoda prodaju u Srbiji, ali i u zemljama nekadašnje Jugoslavije. One imaju saradnju sa jednom devojkom u Rusiji koja prodaje njihove stvari tamo. Kažu da bi želele da u budućnosti osvoje svetsko tržište, a nadaju se prodaji u Dubaiju i SAD-u, jer tamo postoji potražnja za njihovim proizvodima.

POVEZANO: Kako se kupaći skupljao kroz vreme

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

496 Shares
496 Shares
Share via
Copy link