Magazin

Težak život sestara Dabović, otac ih zlostavljao, brat u zatvoru zbog droge, a one u lošim odnosima

sestre-dabovic
FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM/PRIVATNA ARHIVA

Sestre Dabović Srbiji su donele brojne medalje s košarkaškim timom, ali to nije jedini razlog što se javnost interesuje za njih. Najstarija sestra Jelica govorila o njihovom detinjstvu i ispričala da su od oca doživele porodično nasilje, piše Lepaisrećna.

Jelica Dabović je, gostujući u jednoj emisiji pre dve godine, osim o teškom detinjstvu, tvrdila i da je bivši poznati košarkaš i njen tadašnji trener pokušao da je siluje, što se, prema njenim rečima, dogodilo u sezoni 1993/ 94.

„Sve je krenulo nizbrdo kad je trener Partizana go legao na mene. Pokušala sam da ga dozovem pameti tako što sam spomenula njegovu ženu, nije reagovao, ali kad sam pomenula oca, istog momenta je skočio. Jer, znao je, kao i svi ostali, koliko je moj otac agresivan. Imala sam 19 godina, posle toga mi je minirao karijeru i morala sam da odem. Završila sam u Bačkoj Palanci, u nižerazrednom klubu“, ispričala je Jelica u jednom intervjuu.

Potom se osvrnula na teško detinjstvo:

„Sećam se samo batina. Živeli smo u staroj kući, ispod nje je bila plaža s kamenjem. Otac me je vodio da plivam na plaži koja je bila kamenita. Raskrvarila sam nogu, kad sam se vratila kući mama je primetila, ja sam se prepala i počela da plačem, a otac je uzeo veliki muški češalj i tukao me do krvi. To mi je prvo sećanje iz detinjstva“, ispričala je ona u jednom emisiji istakla da majci posebno zamera što je nije branila.

„Najstrašnije je što mi ta žena nikada ništa nije rekla, ne što me nije branila. Znala sam šta je strah, zato sam razumela što me nije branila. Nisam mogla da razumem zašto mi nikada nije prišla da mi kaže: ‘Volim te, ali strah me je da te branim“‘, rekla je Jelica u svojoj ispovesti.

Na njene reči tada je reagovala i Milica.

„Neću da kažem da nije bilo batina. Bilo ih je. I znate šta, nekada su stvarno bile teške, ali ja sam ih drugačije doživljavala. Kad prođu, ja bih zaboravljala, a Jelica je sve pamtila. Nju je to hranilo, mene nije. Nisam bila ogorčena. U to vreme batine su dobijala sva deca i nisu se smatrale zlostavljanjem. Kada bi nas otac izmlatio, rekao bi: “Izvini, srećo tatina” ili “Voli te tata”, i ja bih odmah zaboravljala na udarce. Te njegove reči su sve brisale. On je bio takav, nije umeo drugačije. Možda je to bio njegov način da pokaže ljubav, ne znam, ali za mene su batine bile nebitne u odnosu na sve što je uradio za nas. On nas je stvorio i omogućio nam ovakav život. Znam da će me svi osuditi zbog ovoga što govorim, ali za mene je tako. On je moj otac. Jeste bio strog, dobijale smo batine, međutim on ih je tretirao kao vaspitnu meru. Uradio je mnoge pogrešne stvari, ali niko nije bezgrešan. Grešila je i Jelica, grešila sam i ja. Da mogu, sve bih u svom životu promenila, osim jedne stvari – ponovo bih rodila Stefana“, rekla je svojevremeno za Hello! Milica koja je bila žrtva partnerskog nasilja.

Naime, ona je tadašnjeg dečka Simona Šiklića prijavila zbog nasilja o čemu je javno govorila.

„Ono zašto sam ja otišla i prijavila nasilje, jeste to što nisam mogla više da trpim. To je trajalo, ja sam mislila proći će. Ja sam osvajala medalje, ali kad je ponestalo novca, rekla sam sebi ‘ili će te ubiti, ili ćeš prijaviti nasilje’, došlo je do zadnje tačke“, rekla je svojevemreno za Prvu Milica Dabović koja je istakla da se ona i starija sestra ne slažu najbolje.

„Ana je potpuno drugačija od svih. S njom se neuporedivo bolje slažem nego sa Jelicom, a većina stavova nam se podudara“, rekla je bivša košarkašica i pokazala da ih brojne životne nedaće nisu spojile.

Sestre Dabović imaju i brata Milan koji je, takođe postao meta medija, ali razlog nije za pohvalu.

Milan Dabović je osuđen na šest godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet oko dva kilograma kokaina.

On je uhapšen 16. septembra 2016. na Brankovom mostu u Beogradu, od kada se nalazi iza rešetaka.

Jelica Dabović progovorila o strahovitom porodičnom nasilju: Tukli su me svaki dan…

56 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap