Magazin

Milica Dabović zvuči kao ostavljena žena koja se sveti mužu i spremna je na sve

Ne moram ovoga puta da napišem detaljno svoj stav o izjavama Milice Dabović, bivšeg kapitena košarkaške reprezentacije Srbije, posebno što ne pratim sport, pa ne bi bilo u redu da iznosim komentare o njenoj igri, igri njenih bivših saigračica, o selektoru Marini Maljković i načinu na koji vodi tim.

Svi se danas hvale i žale na instagramu za sve. Milica Dabović nije ni prva ni poslednja. Instagram je njena druga kuća (pogledaj više na Šta će nam poštenje, kad imamo guzice, usne, manijake i ubice), i ok, svako bira u kojoj kući, tačnije svetu će da živi.

Milica je pre tri godine prestala da igra, ali ju je očigledno mnogo zabolelo što nije pozvana da igra u nacionalnom timu, pa je ovih dana u nekoliko navrata imala niske udarce u stomak pojedinih košarkašica, pre svega u stomak selektorke Marine za koju je juče čak izjavila da je ove godine na pripreme povela svoju devojku Jelenu Dubljević, pitajući se da li je Marina platila njen boravak tamo kao „pravo muško u vezi“.

Na instagramu je „otkrila“ i koliko Marina može da popije, koga je vređala, prozivala…

Objasnila je i zbog čega se povukla iz reprezentacije.

„Povukla sam se jer nisam mogla da slušam Marinu kako vređa moju sestru…“

Ana Dabović ipak igra u timu.

Jelica Dabović je jedva preživela eksploziju, imala je 13 operacija, a to je bio tek početak

Ako se nečega gnušam to je raskrinkavanje u javnosti ljudi sa kojima si nekada bio deo tima i stvarao nešto. Bilo bračnog, poslovnog, kolegijalnog, sportskog tima. Sasvim je u redu reći „ja nisam više iz te priče“ ali potezati nečiju seksualnu opredeljenost i na taj način umirivati svoj bes i ogorčenost nisu dobar način.

Milica Dabović zvuči kao ostavljena žena koja želi da se osveti mužu. A poznato je na šta je sve spremna žena kojoj je povređena sujeta.

Ako i ima istine u njenim rečima, onda instagram nije mesto za njeno saopštavanje. Na instagramu se ništa ne rešava, samo se može još više zakomplikovati, jer instagram su filteri i često lažna slika.

Ako iz nekog razloga Milica zaista misli da je oštećena, ponižena, degradirana onda joj ova mreža sigurno neće pomoći da se vrati u nacionalni tim.

Nije ni čudo što dobar deo populacije zastranjuje. Svaki dan je sve više prljavog veša na izvolte, a narod voli zaviriti u tuđa govna, onda se svoja lakše gledaju (da ne napišem jedu). I narod voli da je sudija, da se pita, da odlučuje, posebno o stvarima o kojima nema pojma. Tek nekoliko gnusnih uvreda, po koja fotka i opleti.

Baš kao i u slučaju Milice Dabović koja je potpuno konfuzno izašla sa nekim pričama o reprezentaciji u javnost i to u momentu dok traje Evropsko prvenstvo.

Nadamo se da će do finala „počastiti javnost“ i informacijama iz svlačionice: koja košarkašica ne voli da se kupa, koja koristi uloške, a koja tampone, koja ima čukalj na stopalu, koja obuva prljave čarape, koja se ne briše kad piški, koja je bila sa dvojicom istovremeno… i tako dalje.

Lako je preći granicu dostojanstva kad si povređen, sačuvati zdrav razum i izdići se iz priča čiji deo nisi želeo da budeš.

I sad narod krmpati. Neko nju, neko selektorku, a istina je tamo negde, što bi Molder rekao.

Oštri stavovi Nikole Kalinića širi su od košarkaškog terena i oborili su nas s nogu

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
226 Shares
226 Shares
Share via
Copy link