Koronavirus Magazin

Epidemiolozi svakodnevno “grme” da je situacija kritična, a sednica Kriznog štaba odložena za sutra

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa je nakon konsenzusa postignutog prošlog petka, trebalo da se sastane u utorak i odluči o daljim koracima u borbi protiv epidemije, ali sve je odloženo do četvrtka, odnosno do danas.

Prema najnovijim informacijama, sastanak je ponovo odložen, a sednica bi trebalo da se održi u petak tj. sutra.

Sve ovo se dešava u situaciji u kojoj se epidemija evidentno iznova zahuktava, a lekari svakodnevno upozoravaju da su neophodne odlučnije epidemiološke mere.

Iako je ranije bilo najavljivano da bi Krizni štab trebalo danas da zaseda, što je juče rekla i premijerka Ana Brnabić, to se neće dogoditi.

Sednica ovog tela na kojoj će se odlučivati o merama tokom predstojećeg vikenda održaće se sutra u 11 sati.

Iako je premijerka Brnabić juče najavila da će Krizni štab najverovatnije zasedati danas, od te odluke se, izgleda, ipak, odustalo, piše 021.

Ovo je drugi put da se sednica Kriznog štaba odlaže ove nedelje, uprkos tome što lekari danima ističu da je stiuacija u zdravstvenim ustanovama kritična. Sednica Kriznog štaba je prvobitno trebalo da se održi u utorak, ali je odložena. Čuli su se stavovi lekara iz Kriznog štaba, poput Branislava Tiodorovića, koji tvrde da su potrebne dugotrajnije mere od onih koje su bile na snazi proteklog vikenda.

“Bez sedam do 10 dana ne možemo imati efekte. Po epidemiološkoj doktrini neophodno je da imate čak tri nedelje sprovođenje rigoroznih mera. Imaćemo isti stav i sutra, da bude intenzivno ograničenje, vrlo rigorozno za sve objekte s tim što će morati da se proceni da li će to biti do 14 ili 17 sati”, rekao je dr Tiodorović.

Kon ogorčen: Izgleda da je jedini izlaz za sve da se medicinski deo Kriznog štaba ukine

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

60 Shares
Share via
Copy link