Lifestyle

Sedam sitnih laži koje muškarci često koriste

Poverenje je jedna od najbitnijih stavki na kojima se gradi stabilna veza. Ipak, muškarci lažu žene, žene lažu muškarce, a svi se slažu da su male laži ponekad potrebne da bi se veza održala. Ipak postoje razlike između „muških“ i „ženskih“ laži. Žene, kažu stručnjaci, lažu da bi prećutale loše reči, dok muškarci u većini slučajeva lažu ne bi li se sami osećali bolje.

Donosimo vam listu od 7 najčešćih muških laži.

„Ja? Bio sam najbolji u klasi.“

Ovo je klasični primer pumpanja muškog ega sa željom da se predstavi u najboljem mogućem svetlu da bi impresionirao ženu. Muškarci imaju problema sa priznavanjem poraza. Društvo nam nameće da moramo biti uspešni pa muškarci misle da je i većini žena to veoma bitno.

Naravno što bliskost između muškarca i žene više raste nivo laži opada.

„Naravno da volim tvoje prijatelje!“

Laž sa kojom muškarci navode ženu da se zaljubi ili ostane zaljubljena u njih. Način na koji ćete proveriti da li vaš muškarac zaista voli vaše prijatelje, roditelje i porodicu jeste da vidite da li zaista želi da provodi vreme s njima ili je jak samo na rečima.

Otkrivanje istine može u trenutku da promeni osećanja.

„Dušo, najbolja si!“

Jedna od najčešćih situacija o kojima muškarci lažu svakako jeste sex. Možda je to zato jer je sex pitanje po kojem su najosetljiviji.

U početku veze sasvim je normalno da muškarac deli komplimente ženi na račun njenog izgleda ili sexualnosti, ali fraza „ti si najbolja“ može da zamrzne vezu. Ako žena primeti da muškarac laže po pitanju sexualnog odnosa treba da ga potakne da se otvori. Otvoreni razgovor poboljšaće vaš sexualni život, a samim tim i vezu.

„Ne mogu te nazvati. Ne znam ni gde ću biti tada“

Ovo su one tužne laži, laži pomoću kojih muškarac želi da se izvuče iz veze, i što pre žena to shvati lako i bezbolno će prekinuti odnos.

Ako je ipak u pitanju brak ili dugogodišnja ozbiljna veza, treba da budete oprazniji i ne zaključujete naprečac. Razgovarajte.

„Ta haljina nije preuska. Izgleda sjajno!“

Ovo su mogli bismo reći dobre laži, one koje pokazuju da mu je stalo. Ipak dugoročno to može biti problem ako pređe u naviku, pa muškarac nastavi pričati samo ono što njegova lepša polovina želi čuti, a ne ono što zaista misli.

Na kraju krajeva, čini li joj uslugu time što joj kaže da joj haljina dobro stoji ako to nije istina?

„Na poslu otpuštaju, ali ne brini ja sam siguran.“

Većina muškaraca se još uvek smatra „glavom kuće“ onim koji bi trebalo da vodi računa i prehranjuje porodicu, pa lažu svoje žene na ovaj način ne bi li ih poštedeli brige.

Ova laž ipak može da uništi poverenje, a ženu natera da se oseća manje vrednom. Recite istinu ma koliko loše bilo, dođite do zajedničkog rešenja.

„Evo sad ću pokositi travu samo da me leđa prestanu boleti.“

Malo je stvari koje muškarci mrze više od ženinog besa ili zvocanja. Zato da bi izbegli scenu pribegavaju raznim metodama, među kojima su i laži.

„Odveo bih decu u park da je vreme lepše“ ili „oprao bih suđe da sam našao sunđer“.

Iskrena i stabilna veza trebalo bi da može podneti istine koje vam se možda neće svideti. Zapitajte se zašto lažete i zašto vas lažu. Koliko god sitne bile laži su ipak laži.

Muške priče: Slobodan sam, bez obzira što imam ženu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link