Magazin

Sanja Pavlović oduševila Srbiju u “Poteri” i osvojila 500.000 dinara, a sada otkriva na šta će potrošiti nagradu

sanja-pavlovic-potera
RTS

Sanja Pavlović ispisala je istoriju što se tiče kvizova u Srbiji. Ona je u Poteri osvojila 500.000 dinara, pa je zaslužila da joj Tragač ustane i aplaudira, Jovan Memedović se pokloni, a cela Srbija poručuje – svaka čast.

Jedanaesta sezona Potere donela je puno pobedničkih epizoda tokom kojih smo srčano navijali za takmičare. Ljubiteljka kvizova Sanja Pavlović, po struci profesorka književnosti, u ovonedeljnoj epizodi samostalno je pobedila Tragača Žarka.

Uz nagradu od pola miliona dinara ona se upisala na listu rekordera Potere – postala je prva žena koja je uspela da potpuno sama osvoji toliki iznos.

Sada Sanja za Nova.rs priča šta je njoj bio motiv u svemu, budući da se retko dešava da takmičari u Poteri idu na veću sumu.

– Ta srednja suma mi deluje besmisleno kad se već tako retko dešava da imaš priliku za veće, jednom u nekoliko godina. Onda mi nema smisla ići na srednju sumu – kaže za Sanja, diplomirana filološkinja, koja radi u administraciji.

Dakle, Sanja se vodi onim – ako imaš jedinstvenu dobru priliku – samo je zgrabi.

I svojom hrabrošću oduševila je i voditelja Jovana Mememdovića koji ju je potom pitao da bude novi Tragač, na šta je Sanja kazala da ima mesta za dogovor.

– A kad su se kamere pogasile, tu su bili i moji saigrači koji su ispali u drugoj igri, svi su bili jako prijatni, svi su mi srdačno čestitali.

Sanja je u Poteri delovala vrlo koncentrisano, kao da uopšte nije imala tremu. Ali…

– Imala sam veliku tremu u prvoj i drugoj igri, ali u trećoj sam se pomirila sa sudbinom. Znala sam da, šta god da uradim, treba samo da odigram najbolje što mogu. I tad sam se nekako dobro fokusirala, ništa drugo nisam videla, samo sam razmišljala o pitanjima i odgovorima. Nisam bila svesna ni koliko je vremena proteklo, ni koliko sam tačnih odgovora dala. Tek kad je isteklo vreme, na grafici sam videla šta sam postigla. A nisam bila svesna toga.

Sanja priča i da nije uvek moguće izvući najbolje iz situacije kada si pod pritiskom, ali da joj je pomoglo to što joj je bilo udobno i prijatno u studiju i što je atmosfera bila pozitivna, svi su je bodrili.

Ovaj Sanjin veliki uspeh podsetio nas je na to da se, nažalost, ne dešava tako često da žene pobeđuju u kvizovima, ili uopšte učestvuju u kvizovima. I šta je njoj bio motiv da se prijavi?

– Jednostavno, prijavila sam se zato što volim kvizove i htela sam da se okušam i pokažem šta znam, da testiram svoje znanje, posebno jer inače idem u pab kvizove. Nema nikakvog razloga da se žene ređe prijavljuju. Ako to poredimo sa akademskim uspehom, jasno je da su žene podjednako uspešne u akademskim krugovima, možda i uspešnije. I ne vidim zašto se to ne bi prenelo i na kviz. I ja se nadam da ćemo videti više žena i da samim tim ovakva jedna stvar neće biti tolika vest.

A zašto je to i dalje vest?

– Na to svakako utiču socio-ekonomski faktori, a koren je, bez sumnje, u onome iz najranijeg detinjstva – šta se smatra ženskim, a šta muškim hobijem i poslom. Da se ne lažemo, potrebna je korenita promena u društvu da bi se u tome napredovalo, ali mislim da se vidi nekakav napredak i nadam se da će biti bolje – kaže Sanja koja je svakako postala inspiracija drugim ženama.

Sanja govori i kako su iz njene okoline reagovali na pobedu.

– Odlične su reakcije, zvoni mi telefon neprestano, čestitali su mi i oni s kojima se nisam jako dugo čula – kaže Sanja.

A na šta će ona potrošiti novac koji je osvojila?

– Nemam neki poseban plan još uvek, ali najverovatnije ću novac potrošiti na neko lepo putovanje sa suprugom Tomislavom, koji se bavi fotografijom, i našim psom.

Na kraju, šta kaže onima koji tvrde da se znanje ne isplati?

– Jasno je da to nije istina. Treba svako svoje životno iskustvo i znanje iskoristiti, a kvizovi su dobar način za to.

Heroj radničke klase: Đorđe iz Zrenjanina oduševio Srbiju u kvizu “Potera” i otišao kući sa 620.000 dinara

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link