Magazin Vojvodina

Salaš u Čeneju na tržištu po vrtoglavoj ceni, prodaje se za 2,5 miliona €

salaš
Printscreen Kupujem Prodajem Collage

Pandemija je vratila vrednost selima, planinskim domaćinstvima, ali i vikendicama i vojvođanskim salašima.

Reč „salaš“ potiče od mađarske reči „szállás“, koja na srpskom jeziku označava „smeštaj“. U širem smislu, piše Telegram Biznis, danas pod ovim pojmom podrazumevamo kompletno imanje sa kućom i dvorištem, kao i sa ambarima, čardacima…

Kod nas, salaši se mahom sreću u Vojvodini i praktično su postali simbol ovog dela Srbije, a jedno imanje iz Čeneja prodaje se na poznatom sajtu za kupovinu i prodaju po ceni od čak 2.480.700 evra.

Možda su se neki od vas zapitali šta to može da ponudi salaš u Čeneju po ovoj vrtoglavoj ceni? Evo šta kaže tek oglasa:

„Izlazi na novi asfaltni put prema selu Čenej, spojen je sa privatnim putem od tucanika, i ukupne je površine 124.035 m2. Na salašu su izgrađeni objekati – stambena kuća od 300 kvadrata (sagrađena 1998, a renovirana 2022. godine), objekat štala i šupa (sagrađeni 1995. godine)“, piše u oglasu.

Dodaje se kako ovi dodatni sadržaji mogu da se preurede i da budu objekati druge namene.

„Ceo salaš je ograđen žicom, stubovima od betona i stablima bagrema. U okviru salaša, ucrtano je postojanje objekta 3,592,00 m2, zemljište pod zgradom-objektom (koji su porušeni i u faktičkom smislu nepostojeći), 500 m2 zemljišta uz zgradu-objekat i 4.837,30 kvadrata njiva I klase, a sve je građevinsko zemljište izvan građevinskog područja“, navedeno je.

Kako dalje piše, salaš poseduje celu infrastrukturu: struju, gradsku vodu, bunar, fiksni telefon, satelitesku televiziju, internet, parking, a u blizini je i sportski aerodrom.

Napustio Ameriku zarad srpskog sna na salašu kraj Subotice: „Pravim ovde svoj mali raj“

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link