Novi Sad Vesti

Popio “par špricera”, ubio biciklistu kod Novog Sada i pobegao, pa dobio 2 i po godine zatvora

saobracajna-policija-3

Šezdesetogodišnji S. C. iz Novog Sada osuđen je na objedinjenu kaznu od dve i po godine zatvora jer je krajem 2020. godine kod naselja Čenej usmrtio biciklistu, pa pobegao sa mesta nesreće.

Kako piše Dnevnik, a prenosi 021, optuženi je u postupku u Višem sudu u Novom Sadu, koji je prošlog novembra počeo ispočetka, ostao pri ranijoj odbrani da ne priznaje krivično delo.

Tom prilikom su ispitani svedoci – policajci koji su radili uviđaj, a izjasnili su se i sudski veštaci.

Saobraćajci su na ročištu u novembru potvrdili da je tog 17. decembra uveče na licu mesta u travi pored kolovoza pronađeno crveno svetlo bicikla koje je još treperilo, kao i ručna bela lampa.

Veštaci, koji su izradili osnovne i dopunske nalaze, ocenili su na osnovu preračunate alkohemije da je okrivljeni, po psihijatrijskim merilima, bio u momentu događaja na samoj granici lakog i srednjeg stepena alkoholisanosti. Ukazali su i na to da je okrivljeni bio smanjeno sposoban da bezbedno upravlja vozilom, ali ne do bitnog stepena.

Počinilac je, inače, izjavio da je prethodno popio nekoliko špricera, što mu nije navika da radi kad vozi, ali se osećao sposobnim za vožnju. Navodno, mislio je da je imao kontakt kolima sa srndaćem ili psom, a kad je primetio na ulazu u Novi Sad oštećenja na vetrobranskom staklu, javio je bratu iz Siriga da ode na to mesto događaja i proveri tragove o tome šta se desilo.

Odbrana je pokušala da, angažovanjem sopstvenog veštaka, iznese mišljenje da je biciklista sam kriv za svoju smrt.

Izvor: Dnevnik, 021

Veterničanin mrtav pijan vozio traktor po Futogu, imao 3,43 promila alkohola u krvi

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
312 Shares
312 Shares
Share via
Copy link