Balkan Magazin

Rizik! Na sahrani Amfilohija masovni pričest istom kašikom. Maske i distanca ne postoje

Sahrana Amfilohija postao je visokorizičan skup, s obzirom na to da se građani ne pridržavaju mera Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti. Retko ko nosi masku, distanca gotovo da ne postoji, a obavlja se i pričest, i to istom kašikom.

Mere su kršene i u petak u Kliničkom centru Crne Gore i u Cetinjskom manastiru, kao i subotu na Cetinju, u Podgorici, u Hramu Hristovog Vaskrsenja, kao i ispred hrama.

Sveštenici su danas ispred Hrama pričešćivali građane istom kašičicom, a deo građana ispred Hrama ne nosi maske.

Bez maski je i većina ljudi u Hramu, među kojima je i mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić, čitav niz poslanika i drugih javnih ličnosti, kao i većina sveštenstva i monaštva.

Mitropolija crnogorsko-primorska je prethodno više puta pozivala građane da poštuju mere.

“Svesni celokupne zdravstvene situacije, ali i ogromnog poštovanja koje je Mitropolit uživao, još jednom apelujemo na sve učesnike ispraćaja da se pridržavaju svih propisanih zdravstvenih mera, da nose maske i drže distancu. U cilju obezbeđivanja što veće zaštite nabavljeno je 5.000 zaštitnih medicinskih maski koje će biti podeljene onima koji je ne budu imali”, saopšteno je u subotu iz NKT.

Izvor: FonNet, 021

Koliko nemaš obraza od nula do Marko Đurić? Od optužbi do ljubavi prema Amfilohiju

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


658 Shares
658 Shares
Share via
Copy link