Magazin

Sveštenik napustio kovid bolnicu i otišao na Amfilohijevu sahranu

Klinički centar Crne Gore formirao je specijalnu komisiju koja za cilj ima da ispita kako je dozvoljeno da sveštenik Dragan Mitrović izadje iz kovid bolesničke sobe i prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija.

“Mi ćemo u skladu sa našim nadležnostima pokušati da utvrdimo da li je to tačno, delimično tačno ili netačno, pri čemu se nećemo mešati u rad drugih nadležnih organa”, rekao je pomoćnik direktora Kliničkog centra za Radioteleviziju Crne Gore, a preneo portal Nova.

Starešina Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici Mitrović je u subotu obukao svešteničku odoru i učestvovao u iznošenju kovčega sa telom preminulog mitropolita Amfilohija Radovića iako je nekoliko dana ranije primljen u bolnicu Kliničkog centra Crne Gore, na lečenje od kovida-19.

Vest o tome, uz snimak iznošenja mitropolita iz Klinićkog centra, objavio je portal CDM, a zatim i brojni drugi crnogorski mediji, konstatujući da su uprava Interne klinike a time i Klinički centar prekršili medicinske protokole o poštovanju obaveznih zaštitnih mera tokom epidemije koronavirusa.

Prema informacijama Pobjede, policija je juče po nalogu tužilaštva počela da prikuplja informacije, povodom navoda da je sveštenik Mitrović napustio lečenje u Kliničkom centru. Biće izvršene provere medicinske dokumentacije i saslušana odgovorna lica u Kliničkom centru i Institutu za javno zdravlje, kao i sveštena lica.

Načelnica Odeljenja za pulmologiju na Internoj klinici Kliničkog centra, dr Jelena Borovinić-Bojović tvrdi da sveštenik Mitrović nije napuštao kovid odeljenje Interne klinike niti je išao na sahranu mitropolita Amfilohija.

“Otac Dragan Mitrović, kao starešina Hrama u Podgorici, nije, prema mojim saznanjima, napuštao prostor kovid centra i nije prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija, već je uvažio moj izričit lekarski savjet da nikako ne napušta bolničko lečenje”, rekla je juče Borovinić-Bojović.

Ovako je Amfilohije govorio o Vučiću: Neznalica, izdajnik i Milov saveznik

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sta mi da radimo kad nam jedno pricaju a dobijamo drugacije primere.Ja uzimam suplemente,koristim ruski fotokataliticki preciscivac vazduha koji unistava bakterije i viruse ,u kolima takodje .Sad je situacija kao u saobracaju -sta vredi tebi ako vodis racuna i pazljivo vozis ako drugi to ne rade.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


28 Shares
Share via
Copy link