Magazin Svet

Siromašne majke sa puno dece su odlučile da budu neodgovorne i neću da im pomažem

Karolina-Sevastijanova-o-deci

Proslavljena ruska gimnastičarka Karolina Sevastijanova dospela je na naslovne stranice svetskih medija, ali ne zbog svojih sportskih uspeha, već zbog oštrih reči i stavova o siromašnim porodicama sa puno dece.

Karolina je izazvala burnu reakciju javnosti kada je na Instagramu rekla da su finansijski ugrožene majke „neodgovorne“ jer rađaju dece, a ne mogu da to sebi priušte.

Ova 25-godišnjakinja dodala je i da trudnoća danas lako može da se spreči, a sve ovo iznela je kao odgovor na pitanje zašto odbija da pomogne siromašnim roditeljima koji imaju puno dece.

Karolina je rekla da umesto toga novac daje grupama za zaštitu životinja i različitim dobrotvornim organizacijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina (@karolisha.s)

Ona je ovo mišljenje iznela na svom Instagram profilu, gde je prati više od 600 hiljada ljudi, u okviru rubrike „pitanja/odgovori“.

„Ti ljudi odlučili su da budu toliko neodgovorni. Ne živimo u kamenom dobu da se pitanje trudnoće ne može kontrolisati. Kad već znate da ne možete da brinete o jednom detetu, zašto rađete drugo, treće, četvrto? Da li je to uopšte fer prema deci kada znate da ne možete da im pružite dobru budućnost?“, rekla je ova sportistkinja.

Dodala je da se ne oseća odgovornom za postupke drugih ljudi.

Inače, Karolina je 2012. osvojila olimpijsku medalju u grupnoj gimnastici, a bila je i šampionka u istoj disciplini dve godine ranije na Olimpijskim igrama za mlade. Sada se povukla iz ovog sporta, a aktivno se bavi modelingom. Još 2015. pojavila se na naslovniji ruskog izdanja časopisa „Maxim“, piše Blic žena.

Moje ime je Nevena, ispričaću vam kako je mama nas petoro nahranila veknom hleba

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

    • Danas su svi nesto odgovorni ali da komentarisu tudje zivote a svoje bacaju pod tepih,niko ti ni ne trazi nista,ako hoces daj ako neces dobro,ali bitno je zivotinjama pomagati i koje cemu!!!

  • Ovaj članak je isto objavljen na FB,tamo sam ga i našla. Neki pišu da će deca koja su odrastala u siromaštvu automatski biti delikvente, neobrazovani i slično. Ne mora da znači,jer oba moja roditelja su fakultetski obrazovana,ali eto kockice su se složile na taj način da smo imali period kada smo jedva sastavljali kraj sa krajem i majka od ničega pravila nešto,živeli smo samo od 18000 dinara mesečno i to je majka radila van svoje struke. Zbog takve materijalne situacije moji roditelji su odlučili da će samo mene imati,nisu hteli da drugo dete nosi teret siromaštva. Ali hvala Bogu sad je sve okej,pristojno živimo,čak sam uspela da doguram do fakulteta.

  • MA kako da ne…ako ne mozes da ga izdrzavas prosto ga ubij u utrobi jer tad si odgovorna….kakva prosta zena

    • NIje bas to mislila, lepo kaze da moze trudnoca da se izbegne pre nego sto se desi, lepo procitajte. Zato je potrebno biti zreo u glavi i telu kada planiras decu, a ne „desilo se“. I da se desilo, ne moze 16 puta da se desi.

8.6K Shares
8.6K Shares
Share via
Copy link