Magazin Srbija

Dragiša čuo za tešku sudbinu dečaka Radoja, pa odlučio da mu sagradi kuću (VIDEO)

mali radoje
Foto: Printscreen/Nećete Verovati

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region.

Mnogo huanih ljudi javilo se da pomogne, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi ni manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Na pragu trošne kuće Dragišu je dočekao mali Radoje sa sestrom Ivonom i mamom Mirom.

– Hvala vam neizmerno, ja ne mogu da verujem šta mi se događa poslednjih nekoliko dana koji su meni i mojoj porodici okrenuli život za 180 stepeni“, kazao je Radoje dok su mu u očima zaiskrile suze kada mu je Dragiša saopštio da želi da mu napravi ne samo kuću nego i čitavu farmu.

Međutim, Dragiša nije došao sam, sa njim su došla i njegova četiri unuka čije ruke su bile pune darova.

– Gledao sam priču o malom Radoju u Gvozdenovoj emisiji „Nećete verovati“. Odmah sam pronašao njegov broj pozvao ga i rekao da želim pomoći dečaku i on je sve organizovao. Pogodila me je priča o ovom dečaku, a sa sobom sam u posetu poveo i svoja četiri unuka jer želim da vide svojim očima kako život ume nemilosrdno da se poigra sa ljudima i sa kakvim nedaćama se suočavaju neki njihovi vršnjaci. Oni to nikad nisu doživeli ali to moraju da znaju i to je jedna velika lekcija koja će im mnogo značiti u životu, a to je da nikad ne sme da ih ponese bogatstvo i da nikada ne smeju da okrenu glavu od tuđe nesreće“, kazao je za RINU Dragiša.

On je dodao da će radovi krenuti već u subotu i da će porodica imati svoj novi, pristojan dom, ali i pomoćne objekte.

Dragiša Tomić je poznati privrednik iz Požarevca koji je danas u penziji, ali je i dalje aktivan i živahan čovek, pun duha i dobrih namera. Meštani Katrge verovatno će ga viđati ovih dana kada bude krenuo da dovozi materijal za novu kuću.

Upravo sam se čuo sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem sa kojim sam dogovorio da svu papirologiju, dozvole i zemljane radove odradi grad Čačak. To mi je od velikog značaja da ne bih za to morao da vučem mašine iz Požarevca i stekao sam utisak da se radi o jednom prijatnom čoveku koji je odmah kazao da nam stoji na raspolaganju. Siguran sam da ćemo on i ja zajedno za neka dva meseca ovde proslaviti naselje sa malim Radojem i njegovom porodicom u novu kuću“, kazao je Dragiša.

Izvor: RINA

Grad u Holandiji otplaćuje dugove najsiromašnijih porodica i ne traže ništa zauzvrat

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link