Mnogi se sećaju pite sa koprivama kao omiljenog jela iz detinjstva. Kopriva je danas zapostavljena u kuhinji i pored toga što je sjanog ukusa. Predlažemo recept za brzu pitu sa koprivama koja može biti ideja za brz doručak i večeru ili za sjajno predjelo u poslednji čas kada vam fali nešto da upotpuni prazničnu trpezu.
Kopiva se za jelo bere dok je biljka još mlada, baš u ovo doba godine.
500 g kora za pitu
200 g zlatarskog sira
6 domaćih jaja
šolja ulja
šolja jogurta
šolja griza
1 prašak za pecivo
200 g blanširanih i iseckanih kopriva
glavica crnog luka
Priprema
Iseckati luk i koprivu i izdinstati. Dodati u smesu izmrvljen sir i 2 jaja. Odvojeno napraviti fil od griza jogurta ulja, 4 jaja i praška za pecivo.
Ređati kore i premazivati filom. Prve dve premazati samo filom a na treću staviti fil sa sirom i koprivama, urolati i složiti u pleh. Pitu pre stavljanja u zagrejanu rernu iseći na kocke srednje veličine i premazati ostatkom fila kojim ste premazivali kore.
Peći oko 20 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Dodaj komentar