Srbija

Na Kosovu i Metohiji ranjena 2 srpska dečaka dok su išla po badnjak, lokalni Albanac pucao iz vozila u pokretu

decaci-kosovo-metohija
Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, kako tvrdi Kancelarija za KiM, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Uhapšen muškarac zbog ranjavanja srpskih dečaka

osumnjiceni-za-napad-na-decake-kosovo-metohija
Foto: Printscreen Indeks Online

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarca identifikovanog inicijalima M.K. osumnjičenog za ranjavanje dvojice srpskih dečaka kod Štrpca, prenosi RTS.

“Regionalna policija u Uroševcu, posle istražnih radnji i prikupljanja podataka na terenu, identifikovala je i uhapsila muškarca starog 33 godine”, saopštila je kosovska policija.

On je, prema pisanju albanskih medija, bežao 20 kilometara, pa “pao” u mestu Prevalc.

Uhapšeni je sproveden u Uroševac.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga.

Kosovska policija: Dve osobe ranjene kod Štrpca, istraga u toku

Povodom ranjavanja dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca, oglasila se i kosovska policija na Fejsbuku.

U saopštenju se navodi da su primili informaciju da su “dve osobe, jedna stara oko 11 godina, a druga oko 31 godine, ranjene vatrenim oružjem od strane nepoznatog lica koje se nalazilo u putničkim vozilom u pokretu koje je saobraćalo iz Štrpca u pravcu Uroševca”.

Dodaje se da su “dvojica povređenih poslata u Centar porodične medicine u Štrpcu radi pružanja medicinske pomoći i nakon ukazane prve pomoći u Štrpcu, ambulantnim kolima su poslati u Gračanicu na dalje lečenje”.

“Prema informacijama kojima raspolažemo, obojica povređenih su van životne opasnosti. Sve radnje preduzela je policija, a potom su policijski istražitelji i kriminalistički tehničari Regionalnog istražnog sektora, po ovlašćenju tužioca, izašli na lice mesta i pristupili uviđaju”, kaže se u saopštenju.

Miloš Stojanović: Išli smo po badnjak, pogođen sam u ruku

– Bili smo za badnjak kao i svake godine, izašli smo na put da se slikamo i posle slikanja naišao je automobil, ispalio metak, pogođen sam u ruku – rekao je Miloš Stojanović, koji je pogođen u šaku kada je na njega i njegovog rođaka pucano u Gotovuši kod Štrpca.

Jedan od drugovi povređenih mladića je preneo je da su išli po badnjak i da je, kada su u selu stali da se slikaju, čovek iz automobila otvorio prozor i pucao na njih.

– Sve se desilo na ulazu u selo. Odmah su pobegli – kazao je mladić.

Protest Srba, blokiran put Uroševac–Štrpce

U znak protesta zbog oružanog napada na srpske mladiće, meštani su blokirali regionalni put Uroševac – Štprce kod Gotovuše, javlja reporter RTS-a.

Okupljeni traže da se otkrije ko je pucao i da se Srbima omogući miran i normalan život u tom delu KiM.

Doktor: Dečak pogođen u predelu nadlaktice moraće na dalje lečenje

Doktor obližnjeg Doma zdravlja Zoran Zrnzević rekao je da je dečak pogođen u predelu nadlaktice i da će morati dalje lečenje u Gračanicu jer je metak, kako kaže, najverovatnije ostao unutra.

“Drugi momak je dobio metak koji je ostao u ruci, šaka je u pitanju tako da će i on morati na odeljenje hirurgije”, dodao je Zrnzević.

Dvojica Srba su u trenutku napada išla pored puta i nosila badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Zadobili su prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame, saopštila je Kancelarija za KiM, navodeći da nisu životno ugroženi.

Medicinski će biti zbrinuti u Kliničko-bolničkom centru u Gračanici.

Kancelarija za KiM tvrdi da je, iako više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija propustila vozilo sa osumnjičenima.

“Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć”, zaključuje se u saopštenju.

Eskobar: Zaboravite da je Kosovo Srbija i pređite na Kosovo i Srbija su EU

Čitajte Luftiku na Google vestima

186 Shares
186 Shares
Share via
Copy link