Magazin

“Umesto da se izvini, on se pravda”: Nakon odgovora Ramba Amadeusa na optužbe, oglasio se autor emisije “Dnevnica”

rambo-amadeus

Producentkinja emisije “Dnevnica” koja se emituje na Radio-televiziji Crne Gore, Lejla Kašić, javno je putem Instagrama optužila crnogorskog muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.

Muzičar je na optužbe odgovorio objavom na svojoj Fejsbuk stranici, a autor pomenute emisije Vladan Otašević se oglasio nakon izjava Ramba Amadeusa.

– Video sam. Duboko sam razočaran porukom koju je napisao. Umesto izvinjenja i kajanja za svoj postupak, on je našao način da to opravda i pošalje poruku svima koji su poput njega da se i oni mogu slično ponašati. Lejla je pod ogromnim stresom zbog svega što proživljava, rekao je Otašević, prenosi Nova.rs.

Podsetimo, Lejla Kašić je u svojoj objavi na Instagramu napisala i da je „strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva“.

– To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari, navela je ona.

Lejla Kašić je u objavi apelovala na sve žene da ne ćute na seksualno uznemiravanje, kao i da se ne plaše onih koji žele da iskoriste svoj položaj moći.

– Malo kada sam se kao sinoć osećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bes. Na kraju gađenje i nervni slom. Šta treba da se desi da bismo se osećale bezbedno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Do kad da slušamo šta je trebalo MI da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagovali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim ćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više?, napisala je Lejla Kašić.

Izvor: Nova.rs

Producentkinja koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje iznela nove detalje

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link