Magazin

Producentkinja optužila Ramba Amadeusa za uznemiravanje, objavila potresnu poruku

rambo-amadeus

Lejla Kašić, producentkinja emisije „Dnevnica“ na Radio-televiziji Crne Gore, javno je putem Instagrama optužila crnogorskog muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za s*ksualno zlostavljanje.

– Juče sam na snimanju epizode „Dnevnica“ doživela s*ksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus – tvrdi Lejla Kašić u svojoj objavi.

Kešić navodi da je o celom slučaju obavestila UNICEF i da čeka njihovu zvaničnu reakciju, a da će „biti obavešteni i nadležni organi“.

Kako se da zaključiti iz objava na društvenim mrežama, navodni slučaj s*ksualnog zlostavljanja, o kojem se do sada nije oglasio nijedan zvanični organ Crne Gore, navodno se dogodio u Herceg Novom, gde je ekipa RTV Crne Gore snimala epizodu emisije „Dnevnice“ sa Rambom Amadeusom, prenosi Kurir.

Na zvaničnoj fejsbuk stranici emisije „Dnevnica“ prethodnog dana su objavljene dve fotografije sa snimanja u Herceg Novom.

Na jednoj je samo Rambo Amadeus, a na drugoj nasmejana cela ekipa, uključujući Ramba Amadeusa i producentkinju Lejlu Kašić.

Lejla Kašić je u svojoj objavi na Instagramu napisala i da je „strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva.“

– To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom.

Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari – napisala je Lejla Kašić.

Lejla Kašić je u objavi apelovala na sve žene da ne ćute na s*ksualno uznemiravanje, kao i da se ne plaše onih koji žele da iskoriste svoj položaj moći.

– Malo kada sam se kao sinoć osećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bes. Na kraju gađenje i nervni slom.

Šta treba da se desi da bismo se osećale bezbedno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti?

Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji?

Do kad da slušamo šta je trebalo MI da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagovali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim ćerkama/sestrama/majkama?

Dokle, dokle, dokle više? – napisala je Lejla Kašić.

Ovim povodom oglasio se i Vladan Otašević, autor i urednik emisije „Dnevnica“, koji je osudio ponašanje Ramba Amadeusa.

– Na kraju snimanja smo svi iz ekipe saznali šta se desilo. Neprijatno sam iznenađen Rambovim ponašanjem.

Takvi postupci ne priliče osobi njegovih godina i renomea. Razumijem koleginicu Lejlu i jako mi je žao što joj se to dogodilo.

Osudjujem sve vrste socijalno devijantnih ponašanja, nevaspitanje i nepoštovanje. Posebno prema ženama.

Svako treba da odgovara za svoje postupke, a javne ličnosti imaju posebnu javnu odgovornost.

Rambovo ponašanje tokom snimanja i na završetku snimanja emisije, kada se i desio ovaj incident, nije bilo isto. Ne razumijem njegov postupak.

Ali kao urednik i autor emisije koja je prepoznata kao crnogorski brend od značaja za javno dobro, imam obavezu da javno kažem da to što se dogodilo osudjujem i smatram da ni jednoj ženi nešto slično ne smije da se dogodi.

Nadam se da se i Rambo pokajao zbog svog postupka i za početak iskreno izvinio Lejli. Za dalje postoje institucije i sud javnosti – rekao je Vladan Otašević.

Rambo Amadeus tražio 500 evra da gostuje kod Aleksandra Stankovića na HRT-u

85 Shares
Share via
Copy link