rambo amadeus
Magazin

Priroda je na nas pustila jedno od svojih najmanjih bića da nas temeljno stegne za ja*a

Antonije Pušić, iliti Rambo Amadeus, oduvek je poznat po svojim oštrim kritikama društvenih anomalija. Aktuelna kriza sa korona virusom trese čitavu planetu, koja je velikim delom zatvorena u karantinima.

Sreća u nesreći je da je priroda posle samo mesec dana smanjenih ljudskih aktivnosti vidno počela da se oporavlja. Upravo tu pojavu na sebi svojstven način prokementarisao je i Rambo.

Njegov tekst prenosimo u celosti:

Da nije Corone, vjerovatno nikada ne bismo uvidjeli koliko smo zapravo invazivna vrsta kao ljudski rod, i koliko prirodi malo treba da se oporavi od nas – tamo gdje nas privremeno nema.

Nadam se da će ova kriza djelovati vaspitno na ljudski rod, da ćemo biti malo manje bahati – kad shvatimo da je priroda pustila na nas jedno od svojih najmanjih bića i pojava iz svog bogatog arsenala – da nas temeljno stegne za jaja.

Pogledajte prirodu kako se lako snalazi bez nas. Bez horde ljudi, glisera, kruzera, invazije ljudi koji dolaze da se dive ljepoti – istovremeno serući po njoj.

Ako sam ikad imao neki religiozni osjećaj – to je sad – dok gledam kako se voda u kanalu očistila za manje od mjesec dana, i da je zapravo – priroda ta koja ima odlike božanskog i koja zaslužuje božanski tretman od nas – a ne obrnuto.

Da nije Corone, vjerovatno nikada ne bismo uvidjeli koliko smo zapravo invazivna vrsta kao ljudski rod, i koliko prirodi…

Gepostet von Rambo Amadeus am Mittwoch, 18. März 2020

U Veneciji voda toliko čista da se prvi put vide ribice, vratili se delfini kod Kaljarija (VIDEO)

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link